Ouderkerk laat kostbare punten liggen

In het duel met Amsvorde heeft Ouderkerk kostbare punten laten liggen in de race om plek 2.

Het was improviseren voor Ouderkerk, dat vanwege blessures en een schorsing in totaal zes basisspelers miste. Maar het elftal dat er stond verraste in de eerste helft met goed voetbal. Er werd tactisch en uiterst gedisciplineerd gespeeld met goed uitgespeelde kansen, vooral over de flanken met op links de snelle Durante Olsman en op rechts Daan van Unen. Na een eerste plaagstootje in de derde minuut met een vrije trap van Simon van Rens vanaf de rechterflank en vervolgens een kopbal van Thijs de Dood (over) was het een kwartier later wél raak. Wederom een knap uitgevoerde aanval gevolgd door een uitstekende pass van Charlie den Hertog op Van Unen, die de bal in de loop prima onder controle wist te krijgen en het vervolgens uiterst koelbloedig afmaakte. (1-0)

Dankzij uitstekend keeperswerk van de Amsvorde-goalie was dat gelijk ook de ruststand, want met een aantal knappe reddingen wist hij zijn doel tot de thee schoon te houden. In de 26e minuut bijvoorbeeld met een prima save na een vlammend schot van Olsman en ook Roemer Bouwman probeerde het in de 39e minuut, maar toen stond de goalie andermaal kei-goed op z’n post.

Vlak na rust was Ouderkerk dicht bij de 2-0, maar de inzet van Olsman rolde langs de verkeerde kant van de paal. Geen 2-0 dus en omdat Amsvorde na rust de veldbezetting had aangepast, waardoor zij ook wat meer in balbezit kwamen, werd het oppassen geblazen voor Ouderkerk. Even later wederom een kans voor Olsman, maar ook deze poging ging naast. Twee minuten later een corner voor Amsvorde op rechts, met als resultaat een strakke bal voor het doel van goalie Dax de Wit en de 1-1 was een feit. Daarna over en weer nog wel kansen om iets aan de stand te doen. Bijvoorbeeld drie minuten na de gelijkmaker lukte het De Wit bij een afstandsschot de bal niet onder controle te krijgen, maar gelukkig voor hem had de tegenstander het vizier niet op scherp staan en ging de bal van korte afstand hoog over. In de 74e minuut leek Olsman na een prima solo dan toch nog de matchwinnaar te worden, maar zijn pegel werd door de Amsvorde-goalie knap onschadelijk gemaakt.

In de 82e minuut overigens een wissel nadat Van Unen met een liesblessure noodgedwongen de kleedkamer moest opzoeken en kort daarvoor ook, de afgelopen week niet geheel fitte, Den Hertog al was vervangen. De beide invallers, Storm de Jong en Tijmen de Bouter, konden geen verandering meer in de stand brengen.

Door dit gelijke spel is het spannend in de strijd om de tweede plaats op de ranglijst. Roda ’46 en FC Aalsmeer hijgen Ouderkerk in de nek. Op Tweede Paasdag vervolgt Ouderkerk de competitie. Het eerder gestaakte duel met FC Abcoude wordt dan uitgespeeld. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Archieffoto: Minke Wiggerink 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)