Ouderkerk lijkt klaar voor nacompetitie en hoopt plek twee vast te houden

Tegen HOV/DJSRCR wilde Ouderkerk zich revancheren van de 0-1 nederlaag eerder dit seizoen. En dat lukte, met een 5-1 zege.

Coach Hans Verhoogt sprak na afloop van een soevereine overwinning. Een prima teamprestatie en Verhoogt vond het mooi om te zien dat de technische afspraken, die vooraf met het team zijn gemaakt, tijdens de wedstrijd er ook uitkomen. Verdedigend staat het als een huis (dit keer met Roy La Grouw als man-of-the-match). Verhoogt haastte zich te zeggen dat ook de voorhoede hem op deze zonnige zondagmiddag heeft kunnen bekoren. Van de snelheid, waarover onze voorwaartsen beschikken, werd goed gebruik gemaakt.

De competitie loopt intussen tegen het einde, maar nog altijd oogt Ouderkerk gretig en lijkt van enige vermoeidheid geen sprake. Ook nu weer met veel lopende mensen van links naar rechts en andersom en uitstekend positiespel. Achter de laatste linie van de tegenstander lag veel ruimte en daar lagen dan ook de kansen. Succes bleef echter uit. In de vijfde minuut was het op links onze rappe Durante Olsman die dacht te gaan scoren, maar de Rotterdamse goalie (een prima pot) voorkwam dat met een knappe redding. In de 7e minuut was het de mee opgekomen aanvoerder Tim Baas, die dacht uit een corner de 1-0 op zijn slof te hebben, maar de bal werd vlak voor de de doellijn nog getoucheerd door Quinten Drupsteen (en die stond buitenspel). De ene na de andere aanval volgde. In de 14e minuut stuurde Olsman bijvoorbeeld Daan van Unen op het vijandelijk doel af, maar ook toen kwam de Rotterdamse doelman als overwinnaar uit de bus.

In de 29e minuut was het vervolgens Roemer Bouwman, die met een vlammend schot de paal trof, terwijl Durante tegelijkertijd in de zestien werd gevloerd. De scheidsrechter zag er, ondanks de aanhoudende protesten, echter niets onreglementairs in. Maar in de 35e minuut kwam die penalty er alsnog. Uit een corner ging de bal, na de nodige schermutselingen binnen het strafschopgebied, op de stip. En het was Thijs de Dood die dat buitenkansje benutte (1-0). Dat was tevens de ruststand.

Na de thee was het HOV/DSJRCR dat direct na de hervatting enige speldenprikjes uitdeelde, waarop onze verdediging overigens adekwaat reageerde. En als zo vaak: dan valt er een doelpunt aan de andere (in dit geval voor ons goede) kant.

Rechtsachter Pepijn de Koning wist in de 52e minuut over grote afstand Thijs de Dood te bereiken. Met zijn kopbal bracht die Roemer Bouwman in stelling, die vervolgens op uiterst fraaie wijze wist te scoren (2-0). In de 77e minuut nog zo’n prima aanval over vele schijven, waarbij uiteindelijk Olsman met hoge snelheid de bal wist mee te nemen richting het vijandelijk doel en knap scoorde (3-0).

In de 80e minuut wisten de Rotterdammers door enige onachtzaamheid in onze verdediging toch nog tegen te scoren (3-1). Dat leek ook de eindstand te worden, maar daar dacht Daan van Unen toch anders over. Weer was het Durante die op links in de 88e minuut zijn tegenstander zijn hielen liet zien en zijn voorzet over de grond werd vervolgens door Daan van Unen tot doelpunt verheven. En zo pikte Van Unen zijn doelpuntje toch weer mee. In de 90e minuut tenslotte nog een hoofdrol voor twee invallers. Jesse de Wit wist knap de bal binnen te houden en vanaf de achterlijn deze voor het doel te brengen en was het Storm de Jong die de 5-1 op het scorebord liet aantekenen.

Maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) wordt de reguliere competitie afgesloten met de uitwedstrijd tegen PVC in Utrecht. Daarbij hoopt Ouderkerk de tweede plaats vast te houden, zodat het een thuiswedstrijd mag spelen in de nacompetitie. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Corrie Andriessen (binnenkort 90) door voorzitter Cees de Wit in het zonnetje gezet. Zij werd benoemd tot lid van verdienste voor haar rol gedurende 40 jaar als gastvrouw bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Zij doet dat intussen samen alweer jaren met Wil Daane, met wie ze meestal ook naar de uitwedstrijden gaat. 

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)