Ouderkerk neemt revanche op Roda ’46

Het is een seizoen met ups en downs voor Ouderkerk. De laatste overwinning dateerde alweer van Tweede Paasdag, dus was het wel weer tijd voor een driepunter. Eerder dit seizoen werd bij Roda ’46 in Leusden met 5-0 verloren, maar daar werd nu revanche voor genomen: 4-1.

De openingsfase was voor Roda’46. In de 11e minuut wist hun linkervleugelaanvaller Neal Kooij door te breken en op goalie Dax de Wit af te stevenen. Die verkleinde zijn doel en kon zodoende voor zijn team erger voorkomen. Enkele minuten later was het de beurt aan Ruben Kalkman (ook nu weer in de spits), die vrije doortocht kreeg richting de Roda-goalie. Kalkman scoorde vervolgens uiterst beheerst. Ook bij het tweede doelpunt stond hij aan de basis door de bal met veel inzet te veroveren op het middenveld en Quinten Drupsteen op rechts de ruimte in te sturen. Diens voorzet bereikte in de 42e minuut de hardwerkende Jerom Meester en die scoorde knap. De koek was voor de rust nog niet op. Nog geen twee minuten later wist de mee naar voren gekomen Roy la Grouw uit een corner van Meester namelijk met het hoofd de 3-0 aan te tekenen.

In de 49e minuut was het opnieuw Kalkman. die met zijn snelheid de tegenstander zijn hielen liet zien en met een bekeken lob de Roda-goalie verschalkte. Na een echt uitstekende eerste helft bleek het tweede bedrijf kwalitatief toch van iets minder gehalte, wat begrijpelijk was gezien de stand. Daarom ook kon Roda’46 vanaf de 70e minuut wat meer druk zetten en op zoek gaan naar de eretreffer. Die viel in de 85e minuut met een droog schot werd De Wit verschalkt.

Voor Ouderkerk zal het de laatste drie duels vooral nog om de eer en een zo hoog mogelijke plek op de ranglijst gaan. Volgende week reist het af naar AFC Quick 1890 in Amersfoort. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink