Ouderkerk op karakter naar gelijkspel tegen APWC

Voor Ouderkerk was het een emotionele zondagmiddag. Eerder die week overleed secretaris Sander Toussaint en daar werd uiteraard bij stil gestaan in een indrukwekkende minuut stilte. Daarna moest echter de knop om bij de spelers en staf, want er moest gevoetbald worden tegen APWC.

In de eerste helft zetten de Amersfoorters de toon. Met veel druk op de bal maakten zij het Ouderkerk lastig, waardoor de ploeg van Hans Verhoogt zich genoodzaakt zag tot lange ballen. Maar ook dat leverde niets op. Een eerste kansje na ruim een kwartier met Jim Kleine Staarman werd gered door de AWPC-goalie, die nog vaker in de weg zou staan. Even later was het wel raak aan de andere kant, toen Ramin Haydari goalie Dax de Wit kansloos liet. Nog voor rust viel ook de 0-2. Ter hoogte van de middenlijn ondernam centrumverdediger Roy La Grouw een sliding, maar de onderschepte bal belandde vervolgens via een kluts alsnog in de voeten van de APWC-rechtervleugelaanvaller. Uit zijn voorzet viel vervolgens het tweede tegendoelpunt. (0-2)

Na rust werden de rollen omgedraaid en was Ouderkerk de bovenliggende partij. De Wit hoefde nauwelijks nog in actie te komen en APWC werd steeds meer onder druk gezet. In de 67e minuut was het aanvoerder Tim Baas die met een voorzet vanaf de rechterflank Thijs de Dood wist te bereiken, die vervolgens de bal al koppend panklaar legde voor de voeten van Charlie den Hertog en zijn schot op amper een meter afstand (!) gestopt zag worden door de APWC-goalie. De terugspringende bal kwam vervolgens weer terug bij De Dood, die wél wist te scoren. (1-2)

Dit was het sein om de druk op de APWC-verdediging nog verder op te voeren, met als resultaat de gelijkmaker. Opnieuw was het Baas, die in de 71e minuut dit keer Den Hertog wist te bereiken. Vanaf de rand van de zestien wist hij met een bekeken schuiver via de binnenkant van de paal dit keer wel te scoren. 2-2 werd ook de eindstand van het duel. Een gelijkspel op karakter.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)