Ouderkerk ten onder in Leusden

De competitiehervatting voor Ouderkerk pakte zondagmiddag slecht uit. In een regenachtig Leusden ging het met 0-5 ten onder.

Ouderkerk kwam in Leusden al vroeg op achterstand. Na een aanval van Ouderkerk ging Roda ’46 in de counter. De thuisploeg had in de eerste helft de wind in de rug en met een flinke snelheid verdween de bal achter Rob Wiggerink. Toch had Ouderkerk ook zeker zo zijn kansen, bijvoorbeeld toen een inzet van Mitchel Melissen na een kwartier net aan de verkeerde kant van de paal verdween. Een paar minuten voor rust werd het 2-0. De bal kwam op het middenveld wat gelukkig voor de voeten van een Roda ’46 aanvaller, die op kon stomen richting het doel van Wiggerink en de score verdubbelde.

Na rust was het Ouderkerk dat kon profiteren van de wind in de rug en de druk op Roda ’46 werd opgevoerd. Er ontstonden diverse kansen: een kopbal net naast, een omhaal van Daan van Unen die de Roda’46 goalie ternauwernood wist te pareren evenals een inzet van Roy la Grouw. Maar scoren lukte de Ouderkerkers maar niet en Roda ’46 wel. Op driekwart van de wedstrijd werd het 3-0, waarna de thuisploeg uiteindelijk nog verder uitliep tot 5-0. Ouderkerk speelde in de slotfase met 10 man. La Grouw was geblesseerd uitgevallen en de wisselmogelijkheden waren op.

Een middag om snel te vergeten voor Ouderkerk dus. Volgende week mag het zich herpakken tegen AFC Quick 1890. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink