Ouderkerk verslaat VVA/Spartaan opnieuw met korfbaluitslag

Twee maanden geleden werd het in Ouderkerk aan de Amstel 8-4, zaterdag deden Ouderkerk en VVA/Spartaan dit in de zondag derde klasse C dunnetjes over aan de Laan van Spartaan. Door een 3-9 nederlaag is degradatie naar de vierde klasse voor de Amsterdammers niet meer tegen te houden. Sander Couperus was de grote man aan de zijde van Ouderkerk met vijf treffers.

Vooraf hield Ouderkerk-trainer Lex van der Horst nog een slag om de arm. “Hoewel ze zo goed als klaar is, win je hier niet zomaar. RODA’23 en Sporting Martinus hadden het ook moeilijk bij VVA/Spartaan. Je hoopt in zo’n wedstrijd dat je snel het verschil maakt, waardoor er iets knakt.” Het liep ook meer dan goed, want binnen twintig minuten stond het al 0-3. Alle doelpunten kwamen op naam van Couperus.

Toch sloop er direct daarna een klein beetje onachtzaamheid in bij Ouderkerk, want direct uit de aftrap deed VVA/Spartaan iets terug via Tarik Karim. Die hoop van de thuisploeg was echter snel weer vervlogen. Jelle van Barneveld straft geschutter in de verdediging af en Couperus maakte uit een fraai uitgespeelde aanval zijn vierde van de middag: 5-1. Nog voor de rust maakte Gile Tadic nog op slag van rust de 5-2 voor VVA/Spartaan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen maar moeilijk op gang. In een tijdsbestek van twee minuten voegde Ouderkerk tussen de 65ste en 67ste minuut nog twee doelpunten toe aan het totaal via Thijs de Dood en opnieuw Couperus. Als kers op de taart kon ook debutant Jeffrey Baas een treffer meepikken. De 3-8 van Karim was in de slotfase slechts voor de statistieken, waarna Van Barneveld de eindstand op 3-9 bepaalde. Net als in de vorige ontmoeting (8-4) kwamen beide ploegen tot twaalf treffers in één wedstrijd.

Het duel was voor VVA/Spartaan één van de drie inhaalwedstrijden na de straf van de KNVB. Vandaag (maandag) wacht de laatste tegen Laren’99. Wanneer de Amsterdammers niet winnen, betekent dit de tweede degradatie op rij. “Ons seizoen was in december al over”, was trainer Petar Djenic kort.

Ouderkerk pakte na vier nederlagen op rij eindelijk weer drie punten. Van der Horst: “Maar zelfs in die wedstrijden hebben we goed gevoetbald. We zijn we alleen in de eerste helft tegen Diemen weggespeeld. Het is bizar dat wij de meeste doelpunten hebben gemaakt in deze afdeling. We geven ze alleen ook veel te makkelijk weg.” De Ouderkerkers moeten in de laatste weken nog alle zeilen bijzetten om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Volgende week wacht met Arsenal opnieuw een sleutelduel voor de huidige nummer elf. Van der Horst blijft vol vertrouwen. “Natuurlijk handhaven wij ons. Wij zijn te goed om eruit te vliegen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.