Ouderkerk weet zegereeks niet voort te zetten

Na twee overwinningen op rij – vorige week zondag uit tegen APWC en afgelopen dinsdag thuis tegen Zwaluwen Utrecht’11 – waren de verwachtingen bij SV Ouderkerk hooggespannen.

Het lukte het team van coach Jules Pasteuning zondag niet die ook daadwerkelijk waar te maken. In de thuiswedstrijd tegen Sporting ‘70  uit Utrecht werd het uiteindelijk een gelijkspel (1-1). Het begon voor de Ouderkerkers hoopvol. Vanaf het beginsignaal werd Sporting direct onder druk gezet dat resulteerde in enkele kansen. De beste kans deed zich voor in de 17e minuut.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3d

Een fraai opgezette aanval over links bereikte Kevin Ocran, die vrije doortocht had op de keeper van Sporting. In plaats af te geven op de vrijstaande Durante Osman probeerde Ocran het zelf. Zijn schot miste uiteindelijk doel. Sporting wist zich vervolgens toch iets meer onder de druk van Ouderkerk uit te spelen. Het kreeg wat meer grip op het middenveld en daardoor ook de gelegenheid tot aanvallen. . Echt gevaarlijk werd het in de 41e minuut: toen moest keeper Remy van Luijn alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen. Kort daarvoor moest overigens de rechtsbuiten Durante Olsman bij Ouderkerk naar de kant met een hamstringblessure, een aderlating. Hij werd vervangen door Sten Bossong.

Direct na de pauze was het dit keer Sporting dat onmiddellijk de aanval zocht. Keeper Van Luijn zag de inzet net naast zijn doel verdwijnen. Aan de andere kant liet Thom Straver, de spits van Ouderkerk, van zich spreken. Zijn voorzet in de 50e minuut bereikte Bart Muns, wiens schot niet succesvol was. Uiteindelijk was het in de 62e minuut wél raak. Bryce Day bereikte met een subtiele pass Vincent Ocran, die dit keer niet faalde. Zijn schuiver in de rechterhoek betekende een 1-0 voorsprong voor Ouderkerk.

Ouderkerk wist de voorsprong echter niet over de streep te trekken. Een verre uittrap van de Sporting-goalie in de 83e minuut werd door de achterhoede van Ouderkerk niet goed beoordeeld. De gelijkmaker was daarmee een feit. In de slotfase ontstonden nog kansen over en weer, maar gescoord werd er niet meer.

Coach Jules Pasteuning: “Het was voor ons over het geheel genomen een moeizame wedstrijd. Voetballend was het niet goed genoeg. We kwamen behalve het eerste kwartier ook niet echt in ons spel. Drie wedstrijden in een week zullen ongetwijfeld daarbij een rol hebben gespeeld. Zie ook de hamstringblessure van Durante.”

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink