Overamstel-trainer Oediet Doebe: “Het was voor ons een pechjaar”

De prestaties van Overamstel waren afgelopen seizoen tegenvallend. Waar de ploeg van trainer Boyke Oediet Doebe vooraf in staat leek om bovenin mee te draaien, gooide een blessuregolf roet in het eten. Het gevolg was een bescheiden achtste plaats in de competitie, waarna de KNVB deze in de coronacrisis stillegde.

Pechjaar

Ook de oefenmeester ziet in dat het elftal afgelopen seizoen minder presteerde. “Kijkend naar het materiaal dat ik tot mijn beschikking had, draaiden we een slecht jaar. Dat heeft zo zijn redenen, want in de 16 wedstrijden die we speelden heb ik slechts tweemaal dezelfde opstelling kunnen neerzetten. Het was dus simpelweg voor ons een pechjaar.”

Oediet Doebe stelt dat Overamstel niet in staat was geweest om het koploper Zuidoost United moeilijk te maken, maar de top vier was zeker mogelijk. “Zuidoost United en De Volewijckers hadden simpelweg uitstekende elftallen tot hun beschikking. De top vier behoorde echter zeker tot de mogelijkheden. Dat zou betekenen dat we nacompetitie hadden gehaald, maar dan hadden we wél een volledige selectie nodig.”

Ervaring

De Amsterdamse voetbalvereniging hoopt volgend seizoen het beduidend beter te doen, onder meer met een directe versterking. Komende zomer sluit Thomas Damen aan, die overstapt van DVVA. “Hij is de pion die ik nodig heb om komend jaar in de top vier te eindigen. Het is een geweldige speler die ik samen met mijn rechterhand Jeroen Bron al twee jaar naar Overamstel probeer te halen. Daarom ben ik meer dan blij dat het ons nu is gelukt.”

Ook de huidige spelersgroep heeft de afgelopen jaren stappen gemaakt, zo stelt Oediet Doebe. “Overamstel is geen jongensploeg meer, maar een écht mannenteam geworden. De spelers hebben allemaal vier tot vijf jaar ervaring en weten beter wat het spelen in de senioren inhoudt. Dat merk je in de manier waarop de spelers op het veld staan, maar het kan nóg beter. Na de zomer begin ik met een selectie van 23 man. Zij moeten gaan strijden welke spelers er in het eerste elftal komen.”

Zelf is Oediet Doebe ook na de zomer trainer van Overamstel. “Er was absoluut geen twijfel mogelijk. Intussen ben ik eveneens bij Ankaraspor assistent-trainer, maar het kwam niet in mijn hoofd op om Overamstel deze zomer te verlaten. Ik zie simpelweg een hoop potentie en heb de verwachting dat ik met dit team komend jaar minimaal de nacompetitie kan halen. Dat is niet alleen hoop, maar vooral het vertrouwen dat ik in het team heb.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Volgend seizoen speelt Jamil Held (Zeeburgia) voor Legmeervogels

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)