Overtuigend OFC veel te sterk voor Westlandia

Van een doelpuntencomplex is geen enkele sprake bij OFC. Nadat de derdedivisionist de afgelopen twee weken bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel, haalde de ploeg van Eric Heerings op eigen veld uit tegen Westlandia: 5-0.

“Als wij scoren, loopt het meestal zo”, antwoordde Heerings op de vraag hoe het komt dat het scoren nu wel lukte, en ook meteen met grote cijfers. Eerder dit kalenderjaar werden bijvoorbeeld Goes en UNA op een grote nederlaag getrakteerd. “De vorige twee wedstrijden (Blauw Geel’38 en HBS) hadden we net zoveel kansen. Soms ligt dat aan scherpte of dat de laatste pass net niet lekker uitkomt.”

Bovendien hadden de Oostzaners aan geluk niet te klagen. Zo wilde een Naaldwijkse verdediger een voorzet van Henry Opoku wegwerken, maar werd de bal tegen Tim Ruder aangeschoten. Tot ieders verbazing, inclusief dat van Ruder, vloog de bal bij de tweede paal binnen. De openingstreffer kwam niet uit de lucht vallen, want – gesteund door de wind in de rug – was OFC in de eerste helft veel te sterk voor Westlandia.

Enkele minuten later verdubbelde Mike Brantjes met een snoeiharde kopbal de marge. Vanaf dat moment speelde de thuisploeg eigenlijk al een gewonnen wedstrijd. Westlandia kon nauwelijks potten breken en OFC-doelman Brian van der Werff had een rustig middagje. “Ik had Westlandia niet zo slordig verwacht, dat ze zo makkelijk de ballen zouden inleveren”, klonk ook Heerings verbaasd.

Terwijl het op de tribune over ‘Westlandia-onwaardig ging, tilde Calvin Valies de stand nog voor de rust naar 3-0. Nadat hij de bal via de scheidsrechter en Tom Noordhoff voor zijn voeten kreeg, prikte de aanvaller fraai raak. Dat was zijn eerste treffer in het shirt van OFC. Na de theepauze kwam de thuisploeg nauwelijks in gevaar. Een klein offensief van Westlandia bracht OFC niet in de verlegenheid. Sterker nog, de Oostzaners kregen de betere kansen. Keeper Edgar Leerdam weerhield Edip Biberoglu en Noordhoff van de 4-0.

In de laatste tien minuten liep OFC alsnog uit naar een ruime overwinning. Biberoglu kreeg na een misverstand bij Westlandia een vrije doortocht voor de 4-0 en invaller Brian Ottenhoff bepaalde de eindstand op 5-0, uit een rebound nadat Frank Schilder de lat trof. Het was de achtste zege van de Oostzaners met meer dan vier doelpunten. Heerings: “Maar het gaat niet eens om het aantal goals. We moeten gewoon winnen.”

Dankzij de overtuigende winstpartij houdt OFC de aansluiting met de top van de ranglijst. De achterstand op koploper Jong FC Volendam bedraagt vijf punten, waarbij de lijstaanvoerder ook nog een duel tegoed heeft. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.