Pancratius boekt nipte overwinning op stug KDO

Pancratius heeft zondagmiddag een moeizame wedstrijd over te streep getrokken. De Badhoevedorpers wonnen met 1-0 van KDO door een doelpunt van Gianni Oosterhoff vlak na de rust.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2C

De bezoekers maakten het Pancratius allerminst eenvoudig. Waar de ploeg van hoofdtrainer Danny Hijzelendoorn het beste vanuit voetballende situaties voor de dag komt, hield KDO de linies zeer dicht op elkaar. Het resulteerde erin dat Pancratius in de kleine ruimtes kwam te voetballen en dat KDO het zich eenvoudig maakte om te verdedigen. De eerste kansen namens Pancratius vonden pas na een kwartier spelen plaats. Dave Hertog kopte de bal over het doel, terwijl een voorzet van Yassine el Aboui voorlangs het doel van keeper Jesper Oudshoorn ging. Ook Dennis Dinkgrave kreeg nog een goede kans, maar wederom ging de inzet mis.

Het was niet alleen de thuisploeg die zich aandiende, ook KDO kreeg in de eerste helft enkele grote kansen. Een schitterende steekpass kwam terecht bij Mathijs van Rijn die alleen voor doelverdediger Stijn Morsch kwam te staan. Het leek een niet te missen kans, maar niets was minder waar: de bal ging langs de verkeerde kant van de paal. Vlak daarna kreeg KDO opnieuw een immense mogelijkheid, deze keer voor Mika van der Weijden. Hij kreeg rond de penaltystap de bal op een presenteerblaadje aangereikt en had de hoek voor het uitkiezen. Hij schoot echter recht op de keeper af, waardoor Pancratius in leven bleef. In de laatste secondes van de eerste helft kreeg de gastheer via Dinkgrave eenzelfde mogelijkheid, maar ook die ging mis.

Pancratius moest in de tweede helft uit een ander vaatje tappen en dat lukte. Na een uitstekende aanval kwam de bal voor de voeten van Oosterhoff die koelbloedig afmaakte: 1-0. De ban was gebroken voor de thuisploeg die vervolgens snel een tweede treffer leek te maken. Hertog schoot echter tegen de keeper aan, waardoor KDO kans bleef houden op meer. De club zocht gedurende de tweede helft steeds meer de aanval, maar het zorgde niet voor veel grote kansen. Nadat Hertog in de laatste minuten een bal in de handen van de keeper schoot, slingerde KDO nog wat ballen richting de doelmond van de opponent. De stand bleef echter op 1-0 steken, waardoor Pancratius zijn eerste drie competitiepunten van het seizoen binnenhaalde.

Hijzelendoorn was tevreden met de drie punten, al zag hij eveneens verbeterpunten bij zijn ploeg. “De tegenstander hield de ruimtes zeer klein, waardoor we moesten blijven voetballen. Ik vond echter dat we teveel dingen deden waar we minder in zijn. In de tweede helft viel het doelpunt precies op het juiste moment en dan moeten zij komen. Dan krijg je ruimtes voorin om nog tot kansen te komen. Over het algemeen vind ik dat we hebben gestreden en blij moeten zijn met de drie punten. Het spel moet echter beter.”

KDO-trainer Mark Wietsma vond dat zijn ploeg een punt verdiende. “We stonden zeker de eerste helft tactisch heel goed en gaven nauwelijks wat weg. Wanneer we de bal veroverden, waren we er telkens goed uit en konden we de eerste treffer maken. Het was jammer dat het doelpunt van Pancratius zo vroeg in de tweede helft viel, want toen moesten we komen. Als ploeg hebben we vervolgens hard gewerkt om minimaal een punt te behalen, maar helaas zat het er niet in.”

Tekst: Jordi Smit