Home / slideshow / Pancratius leeft toe naar zinderende ontknoping: “Onze concentratie erbij houden”

Pancratius leeft toe naar zinderende ontknoping: “Onze concentratie erbij houden”

Pancratius loopt nog altijd op schema om de nacompetitie te bereiken. Hoewel HBC en DONK dit seizoen onbereikbaar zijn, bezet de club nog altijd de derde plaats op de ranglijst. Hoofdtrainer Danny Hijzelendoorn weet echter tegelijkertijd dat de competitie pas aan het einde van het seizoen wordt beslist. “Dan wachten voor ons enkele cruciale duels”, zo blikt hij vooruit.

Het vertrouwen bij de Badhoevedorpers is al het gehele seizoen groot. Pancratius beschikt over een ijzersterke selectie die goed genoeg is om bovenin de competitie mee te draaien. Ondanks de teleurstellende resultaten aan het begin van het seizoen hield de vereniging zijn rug recht en kreeg het voor elkaar om maandenlang niet te verliezen. De nederlaag van afgelopen week tegen HBC (4-1) kwam als een teleurstelling, maar bracht Pancratius allerminst aan het wankelen.

Afgelopen weekend speelde Pancratius een zeer eenvoudig duel, waarin het al binnen tien minuten op een 3-0 voorsprong stond. De thuisploeg kon de wedstrijd daardoor eenvoudig uitspelen en kreeg het voor elkaar om met 12-1 te winnen. Pancratius lijkt ook in de juiste vorm te beschikken om het in de slotfase van de competitie goed te doen, al is het programma voor de komende weken niet mals. Met ASC (uit), Altior (thuis), Bloemendaal (uit), SV Dios (thuis) en KDO (uit) treft het maar liefst drie ploegen in de top zes.

“We zijn met een uitstekende reeks bezig”, oordeelt Hijzelendoorn over de vorm van zijn ploeg. “Vorig week was wat ongelukkig, maar in de andere weken hebben we laten zien wat we kunnen. Dat schept natuurlijk verwachtingen voor de komende weken. Vanaf het begin van het seizoen willen we voor de nacompetitie gaan en dan is het altijd lekker als je nog altijd op de derde plaats staat. Het is in deze fase van de competitie echter belangrijk om van wedstrijd naar wedstrijd te leven.”

Te beginnen aankomende donderdag tegen ARC, een club die slechts twee verenigingen onder zich heeft. “Dat zegt echter weinig, want ARC begint de laatste tijd ook punten te pakken. Dit weekend speelden ze gelijk tegen Altior, dus dat zegt genoeg over hun kwaliteiten. We moeten onze concentratie erbij houden en ons niveau halen. Dan heb ik er alle vertrouwen in dat het ons lukt om ons doel te behalen.” De wedstrijd van donderdagavond begint om 20:30 uur in Oegstgeest.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Dijk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)