Pancratius verleidt JOS Watergraafsmeer-doelman René de Jong tot transfer naar Badhoevedorp

Pancratius heeft voor volgend seizoen een belangrijke versterking aan de selectie toegevoegd. René de Jong komt komende zomer over van JOS Watergraafsmeer en moet onder de lat voor extra ervaring zorgen.

De Jong maakte aan het begin van het seizoen 2019/2020 de overstap van Ouderkerk naar JOS Watergraafsmeer. In zijn eerste jaar kreeg hij in meer dan tien wedstrijden een basisplaats in de Hoofdklasse, maar in de voorbereiding op het nieuwe seizoen raakte hij geblesseerd. Edwin Sudibyo nam zijn plek in het doel over en bleek een zeer betrouwbare sluitpost te zijn bij de Amsterdamse vereniging. De afgelopen seizoenen zat De Jong dan ook veelal op de reservebank, een rol die hij snel achter zich hoopt te laten.

Toen Pancratius zich meldde voor De Jong, stond hij dan ook open voor een gesprek. “Edwin is simpelweg een stabiele factor bij JOS Watergraafsmeer, terwijl ik graag wil spelen”, vertelt de doelman, die nog wel moest nadenken over de overstap naar Pancratius. “Persoonlijk kende ik de club nog niet goed, maar aan de gesprekken heb ik absoluut een goed gevoel overgehouden. De vereniging is ambitieus. Dan gaat het niet alleen om het eerste team, maar ook over het bouwen van een nieuw sportcomplex. Ik wil daar graag deel van uitmaken.”

Het betekent dat De Jong aankomende zomer na drie seizoenen afscheid neemt van JOS Watergraafsmeer, waarmee hij direct in zijn eerste seizoen promoveerde naar de Derde Divisie. Ondanks zijn reserverol is hij de club zeer dankbaar voor wat deze hem heeft geboden. “Ik heb écht stappen vooruit gezet bij JOS Watergraafsmeer. Natuurlijk helpen wedstrijden om jezelf te verbeteren, maar op trainingen kon ik me voldoende ontwikkelen. Zo heeft keeperstrainer Collin van Velzen me enorm geholpen. Vooral in meevoetballend opzicht heb ik daardoor een goede ontwikkeling doorgemaakt.”

Aankomende zomer wacht hem een nieuw avontuur bij Pancratius. De tweedeklasser heeft de doelstelling om mee te doen voor de bovenste plaatsen in de competitie. De Jong hoopt daaraan een belangrijke bijdrage te leveren. “Ik heb natuurlijk ervaring op een hoog amateurniveau en leerde veel van de oudere spelers in het team. Hopelijk kan ik mezelf tot een belangrijke steunpilaar van Pancratius ontwikkelen en achterin voor een stukje rust zorgen. Ik moet er kortom staan wanneer de ploeg me nodig heeft.”

De komende maanden richt hij zich echter nog op JOS Watergraafsmeer. Met de overwinning die de Amsterdammers afgelopen weekend boekten tegen OFC liet de ploeg van Cor ten Bosch nog maar eens zien waartoe het in staat is. “Ik heb enorm genoten van mijn seizoenen bij deze club. We beschikken over een sterke en leuke groep om in te spelen. Ik ben de vereniging dan ook dankbaar.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)