Pancratius verliest in bloedstollend duel na penalty’s

Pancratius is uitgeschakeld in de beker. Het zondagteam heeft zaterdagmiddag op eigen veld na strafschoppen verloren van De Merino’s, nadat beide ploegen elkaar in de normale speeltijd nog op 3-3 hielden.

Het beloofde van tevoren een bloedstollend duel te worden. Waar Pancratius op de tweede plaats staat in de poule, bezetten De Merino’s de koppositie in de competitie. De ploegen leken bij voorhand dan ook gelijkwaardig en dat bleek tijdens de wedstrijd zeker waar te zijn. De thuisploeg kwam uitstekend uit de startblokken met een gevaarlijke hoekschop die ternauwernood werd weggewerkt en een afstandsschot dat over ging, maar vervolgens was het De Merino’s dat het betere van het spel had. De bezoekers werden gevaarlijk en stonden binnen tien minuten op een 0-1 voorsprong. Jamal Bendadi kon zomaar aanleggen in het zestienmetergebied. Hij schoot eerst nog tegen de keeper, maar in tweede instantie was het wél raak.

De treffer schudde Pancratius wakker, want de Badhoevedorpers begonnen na het tegendoelpunt steeds beter te voetballen. De ploeg van trainer Danny Hijzelendoorn, die topschutter Dave Hertog moest missen wegens een lichte blessure, had echter moeite om de vele kansen dat het kreeg, af te maken. Desondanks was het vlak voor rust dan alsnog raak. Geklungel in de verdediging van de bezoekers zorgde ervoor dat Richie van Hameren alleen voor de keeper kwam te staan. De aanvaller twijfelde geen moment en schoot de bal hoog tegen de touwen: 1-1. Een terechte ruststand leek het te worden, maar De Merino’s wisten nog voor rust opnieuw op voorsprong te komen. Aron de Koning kon vrijuit in het strafschopgebied wegdraaien en afmaken.

Een flinke tik voor Pancratius, dat na rust scherp begon en via Bobby Bosma diverse kansen kreeg om wederom de gelijkmaker op het bord te prikken. Het doelpunt kwam er uiteindelijk via Justin Ruijter. Hij maakte een voorzet van Abdel Errachid perfect af: 2-2. De spanning was daardoor opnieuw terug in de wedstrijd. Pancratius was ook in de periode na de gelijkmaker beter, maar de spelers kregen de bal keer op keer niet in het doel. Aan de andere kant was het vervolgens wél raak. Aron de Koning mocht zomaar aanleggen en de 2-3 maken.

Voor de derde keer in de middag moest Pancratius op zoek naar de gelijkmakende goal en wederom slaagde het elftal erin. De sterk spelende Van Hameren kreeg een lange bal toegespeeld en was weg. Hij maakte daarmee zijn tweede doelpunt van de middag. In de zuivere speeltijd lukte het de clubs niet meer te scoren, dus moesten strafschoppen bepalen welke ploeg door ging naar de volgende ronde van de beker. Beide teams wisten de eerste zeven pogingen allemaal raak te schieten. Uiteindelijk was het Errachid die zijn schot gered zag worden, waarna Lars ter Burg De Merino’s naar de volgende ronde schoot.

Pancratius-trainer Danny Hijzelendoorn was na afloop teleurgesteld, al zag hij eveneens positieve aspecten. “We komen drie keer achter en uiteindelijk ook drie maal terug, dus dat zie ik zeker als positief element. Dat geeft toch aan hoe we er momenteel mentaal voorstaan, dus daar ben ik trots op. We hadden echter wél de lichte overhand, waardoor er uiteindelijk meer in zat dan het resultaat. Dat vind ik zeker jammer.” Hijzelendoorn wil de uitschakeling niet wijten aan het gemis van Hertog. “Je scoort drie keer, dus dan ligt het niet aan de doelpunten. Als je driemaal scoort, behoor je normaal gesproken de wedstrijd te winnen. Dat hebben we helaas niet gedaan.”

Tekst: Jordi Smit