Pancratius winterkampioen na gelijkspel in kraker

Koploper Pancratius speelde zondagmiddag met 1-1 gelijk tegen nummer 2 Soest. Het gelijkspel maakt de Badhoevedorpers winterkampioen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2B

Hardwerkend Pancratius

Pancratius kreeg de eerste vijf minuten van het duel direct twee grote kansen. De eerste mogelijkheid ontstond toen Bas Pel de bal plotseling voor zijn voeten kreeg, maar deze werkte hij naast. Een paar minuten later kreeg Pancratius een hoekschop en poogde de hardwerkende Pancratius-spits Dave Hertog de bal in een keer in het doel te krullen. Keeper Midas Dorrestein hield de bal echter tegen. Het was een open wedstrijd, dus ook aan de andere kant ontstonden kansen. Na een vlotte combinatie tussen Rayendall Bitorina en Ali Coban kwam de bal weer terug bij Bitorina die naast het doel van Pancratius schoot.

De Badhoevedorpers bleven druk uitoefenen op de tegenstander en kregen verschillende kansen om de openingstreffer te maken. Zo kreeg Hertog een mogelijkheid nadat hij uit de draai de bal richting het doel vuurde. Zijn poging ging er echter niet in. Een paar minuten later was het wél raak. Een hoekschop van de thuisploeg kwam bij de tweede paal terecht. Daar stond Sander van Eijk die dankbaar van de kans gebruikmaakte en het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte. De koploper begon na het doelpunt steeds makkelijker te combineren en dat resulteerde in verschillende kansen om de score uit te breiden. Hertog, Errachid en Mentink combineerden erop los. De laatste kreeg een opgelegde kans bij de tweede paal. Hij kreeg de bal wonder boven wonder niet tegen de touwen. De ruststand bleef daardoor 1-0.

Snoeiharde vrije trap

Soest wist dat het de tweede helft moest komen en dat deed de ploeg van René van der Kooij dan ook. De bezoekers lieten een verzorgd veldspel zien, maar wisten geen grote, uitgespeelde kansen te creëren. Totdat het elftal een vrije trap kreeg op circa vijfentwintig meter van het doel. Middenvelder Giovanni Nicolaas ging achter de bal staan en besloot direct op doel te schieten. Dat deed hij knap, want zijn snoeiharde schot viel in de linkerbovenhoek. Daarmee was de stand gelijkgetrokken.

Wat volgde was een wedstrijd dat zich vooral op het middenveld afspeelde. Beide teams wisten lange tijd weinig tot geen kansen te creëren, al was Hertog een aantal maal gevaarlijk door de energie die hij in de wedstrijd legde. Na ruim een uur spelen was Hertog weg en gaf hij de bal aan Pel. Hij stond alleen voor de keeper en schoot raak. Hertog werd in zijn actie echter neergelegd en de scheidsrechter besloot een vrije trap aan Pancratius toe te kennen. De arbiter keurde het gemaakte doelpunt daardoor af. Pancratius was vervolgens ogenschijnlijk terecht boos over de beslissing, want de scheidsrechter had een voordeelsituatie moeten toekennen.

De slotfase was vooral hardwerken aan beide kanten, maar grote kansen ontstonden niet meer. Daardoor sloten beiden ploegen de eerste competitiehelft af met een 1-1 gelijkspijl. Met de einduitslag is Pancratius winterkampioen in de Tweede Klasse.

Meer mogelijk

Pancratius-trainer Danny Hijzelendoorn was na de wedstrijd teleurgesteld over de einduitslag. “Ik had het gevoel dat er meer in zat. In de eerste helft hebben we een aantal opgelegde kansen gekregen en daarvan moeten er gewoon meer dan één in.” Het doelpunt van Soest viel volgens Hijzelendoorn uit het niets. “Die treffer viel plotseling, maar ook in de tweede helft hebben we een aantal mogelijkheden gehad om de overwinning binnen te halen. Dat laten we vanmiddag na.”

Het duel tegen Soest was voor Pancratius de laatste wedstrijd voor de winterstop. “Natuurlijk zijn we blij dat we als winterkampioen de winterstop ingaan: beter dan zevende. Al zegt die plaats mij weinig. In de winterstop gaan we met elkaar naar Valencia om ons voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. We gaan daar trainen, maar ook een aantal leuke activiteiten doen”, aldus Hijzelendoorn.

Tekst: Jordi Smit