Pancratius zet EMM ’21 in tweede helft opzij

Pancratius heeft het uitgespeelde duel met EMM ’21 winnend afgesloten. De bezoekers gingen met een 1-3 overwinning naar huis.

Twee weken geleden stond het duel ook al op het programma, maar destijds staakte de scheidsrechter de wedstrijd al na zeven minuten vanwege een persoonlijke blessure. Daarom begonnen Pancratius en EMM ’21 donderdagavond bij waar het duel gebleven was: een ingooi tien meter over de middenlijn. Het regende hard in de eerste helft, terwijl de wind eveneens flink over het veld ging. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op een voorsprong te staan, nadat Dominique Sweers de bal in het strafschopgebied met zijn hand had aangeraakt: 1-0.

Na rust kwam de ploeg van Danny Hijzelendoorn terug in de wedstrijd. Het team liet de bal eenvoudiger over het veld gaan, waardoor Pancratius domineerde en EMM ’21 steeds verder terugdrong. De bezoekers kwamen via Bas Pel op gelijke hoogte te staan, waarna de ploeg doorging. Zo onderschepte Gianni Oosterhoff een te korte terugspeelbal en maakte hij zélf af én zette Thom Leenen de derde treffer op zijn naam.

“Voor de pauze hadden we iets meer de bal, maar maakten zij een treffer”, vertelt Hijzelendoorn. “In de tweede helft denk ik dat we het uitstekend hebben gedaan. We hielden de bal makkelijker in de ploeg en kwamen daardoor meer aan het voetballen. Al met al was het dan ook een verdiende overwinning.”