Pech voor Zeeburgia in duel met Hillegom

In de zondag eerste klasse A heeft Zeeburgia met 2-2 gelijkgespeeld tegen Hillegom. De ploeg van Reda Akchari had gedurende het duel behoorlijk wat pech. Het zag twee doelpunten afgekeurd worden, een speler in eigen doel koppen en zelf verspeelde het nog behoorlijk wat kansen.

De middag begon hoopvol voor de thuisploeg. Binnen twee minuten stond het 1-0. Uit de scrimmage werkte Mike Jalink de bal met zijn knie binnen. Doordat de doelman van Hillegom de bal razendsnel neerlegde voor een uittrap, dacht de arbiter even dat de bal niet achter de lijn was geweest. Tot opluchting van de bank herstelde de arbiter zich snel.

Lang kon Zeeburgia niet genieten van de voorsprong. Binnen zes minuten kwamen de gasten via een benutte strafschop van Jim Pijpers op 1-1. Het was een discutabel moment, want van een echte overtreding leek geen sprake.

Het werd daarna nog vervelender voor Zeeburgia. Centrumverdediger Abdel Bouchourt wilde de bal terug koppen op doelman Jeremy Vrede, maar zag zijn kopbal pardoes in het doel belandden. “De keeper dacht dat hij hem zou wegwerken”, vertelde Achkari, die zijn ploeg behoorlijk zag voetballen. “Er werd gewoon goed gevoetbald en hebben de nodige goals gemaakt, maar als twee doelpunten uit een corner worden afgekeurd weet je dat het lastig gaat worden”, aldus de oefenmeester, die zich niet kon vinden in de constatering van de scheidsrechter. “Ik zag geen overtreding.”

In de 41ste minuut kwamen de Amsterdammers nog met de schrik vrij, nadat Luuk Buitendijk bijna scoorde uit een counter. Zijn schot was echter te zacht. Daardoor kon Edwin Milton op slag van rust de gelijkmaker voor zijn rekening nemen. Na rust viel er minder te beleven. Toch kwamen de Amsterdammers, die voornamelijk op de helft van de gasten speelde, er een aantal keren knap door. Na bijna een uur spelen kreeg Mouad Tissoudali de grootste kans op de 3-2, maar hij schoot tegen de doelman op.

Ook de gasten werden uit onder andere een vrije trap nog gevaarlijk, maar het bleef bij 2-2. “Erg jammer dat we gelijk hebben gespeeld. Over de twee afgekeurde doelpunten heb ik mijn twijfels. Het vertoonde spel geeft vertrouwen. We missen alleen een goede afmaker.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.