Home / Algemeen / Pijnlijke middag voor WV-HEDW bij Buitenpost

Pijnlijke middag voor WV-HEDW bij Buitenpost

WV-HEDW heeft zaterdagmiddag een vervelende nederlaag geleden in Friesland op bezoek bij Buitenpost. De Amsterdammers verloren met 4-1.

Het eerste kwartier ging nog gelijk op, maar daarna kwam de thuisploeg op voorsprong. Een schot van Rolf Dijk na een corner resulteerde in de 1-0. Zo’n tien minuten voor rust verdubbelde Buitenpost de voorsprong via Rik Weening. WV had tussendoor een kansje gehad via Lancine Bamba, maar wist niet echt gevaarlijk te worden.

Na rust kwam WV er wat meer aan te pas en kreeg het wat mogelijkheden. Zo werd een inzet van Ashraf Azzouz goed uit het doel gehouden door de Friese doelman en had ook Mick van Moerkerk een grote mogelijkheid. Aan de andere kant moest ook Dion Thomas, debutant onder de lat bij WV-HEDW, ingrijpen. Hij redde met de voet nadat Weening op hem af kwam. Na ruim een uur was het toch Buitenpost dat op 3-0 kwam via Sam Wommeester, waarmee de hoop van WV verdween.

Tot overmaat van ramp eindigde het debuut van Thomas ook nog met een blessure. Paul Diouf was zijn vervanger. Helaas werd het ook voor hem geen prettige wedstrijd. Hij wist zich geen raad met een terugspeelbal van Azzouz, waarna de 4-0 viel. Vlak voor tijd kwam er nog wel een eretreffer op het bord: Steven Knijnenburg kopte de 4-1 binnen.

Het werd dus een lange terugreis voor de Amsterdammers, die volgende week sc Genemuiden op bezoek krijgen. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)