Home / Algemeen / Pijnlijke nederlaag TOG tegen ‘t Goy
Leroy Kroese

Pijnlijke nederlaag TOG tegen ‘t Goy

Naast WV-HEDW tegen TABA stond zondag nog een belangrijke wedstrijd in de zondag vierde klasse E op het programma. Op Sportpark Middenmeer ontving TOG ‘t Goy. De tegenstander komt niet, zoals de naam doet vermoeden, uit het Gooi, maar uit het dorpje ‘t Goy. Dit is onderdeel van de gemeente Houten. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte in verband met het overlijden van Rien Wijnbergen. De voormalig voorzitter van de Amsterdamse voetbalvereniging en vader van TOG-speler Jerry Wijnbergen was op 6 oktober overleden. 

TOG-trainer Leroy Kroese moest voorafgaand aan de wedstrijd al een buitenspeler missen. Aan het begin van de wedstrijd greep Rahiet Sadaal naar zijn hamstring. De buitenspeler kon niet verder, waardoor TOG de opstelling moest omgooien. De wedstrijd was verder een waar voetbal gevecht. Vanuit beide ploegen veel strijd, inclusief de bijbehorende overtredingen. Soms liepen de gemoederen tussen de twee banken op. “Houthakkers”, “Jank niet zo” werd er over en weer geroepen. Na 35 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Een voorzet van Menno Hooyman werd door Dean Rietveld binnengeschoten. “De houthakkers kunnen toch wel voetballen”, riep de bank van ‘t Goy. Gedurende het eerste bedrijf waren er weinig kansen te noteren, wel lag het spel vaak stil na overtredingen en buitenspel. Dit kwam het voetbal niet ten goede.

In de rust zocht TOG niet de kleedkamer op. Trainer Kroese is deze week geopereerd en zat in z’n rolstoel. Met z’n been omhoog sprak hij zijn manschappen toe. Er werd vooral gehamerd op het winnen van de tweede bal, de Amsterdammers wisten deze vaak niet te veroveren. Goed drukzetten door TOG-speler Sergio Rigters zorgde ervoor dat Geert van Bentum de bal hard terugpasste naar zijn doelman. De keeper kon er niets anders dan een hoekschop van maken. Dit leverde geen kans op voor TOG. Minuut 54 was het wel raak. Younes Zanzan dook op voor de doelman en hij wachtte af. Met een droog schot maakte hij de gelijkmaker. Daarna nog een opstootje. Noël Ruygrok en doelman Dolf Uytewaal hadden het met elkaar aan de stok. Beide kregen een gele kaart van de arbiter. Daarna weer Ruygrok in de hoofdrol. Hij werd diep gestuurd, maar werd neergehaald door centrale verdediger Sam van Dam. Hij moest met rood inrukken aangezien de aanvaller doorgebroken was. Dit bood perspectief voor de Amsterdammers. Tegen tien man en met de gelijkmaker op zak.

Echter wist TOG het overtal totaal niet om te zetten in een overwicht. ‘t Goy speelde volwassen en hield stand wanneer de ballen het strafschopgebied werden ingepompt. Na iets meer dan een uur spelen kwamen de bezoekers dan ook op 1-2 voorsprong. ‘t Goy ontdook buitenspel en hield het overzicht. Kylian Grift zette met een weergaloze lob zijn ploeg op voorsprong. TOG zette aan en wilde gelijkmaker forceren. Echter werd de ploeg van Kroese niet gevaarlijk. Uit de omschakeling wist ‘t Goy het weer te profiteren. Steekpass van Grift op Mitchell Goes. De TOG-defensie kon hem niet stoppen en de invaller van ‘t Goy maakte de 1-3. De Amsterdammers waren vandaag afgetroefd door de bezoekers, de eindstand bleef 1-3.

Voor ‘t Goy was dit de vierde zege op rij. Op basis van het doelsaldo staat de ploeg nu eerste, met evenveel punten als WV-HEDW. Aankomend weekend speelt TOG tegen Geinburgia, dat nog maar drie punten heeft behaald. Bekijk hier de uitslagen, de stand en het overige programma van de zondag vierde klasse E

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Send this to a friend