Pijnlijke nederlaag voor De Volewijckers

De Volewijckers ging in Zaterdag 3a in Den Helder tegen HCSC met een pijnlijke nederlaag onderuit: 1-0. Zonder de geblesseerde voorhoedespeler Mo Arbioui en verdediger Richard Kingsley speelde het team van trainer Frank Schuitemaker een slechte en inspiratieloze wedstrijd tegen een matige tegenstander, dat wel de drie punten in de binnenzak stak.

De Volewijckers had in het begin van de wedstrijd veel balbezit, maar echte mogelijkheden leverde het niet op. HCSC ging mee in het matige niveau. Het eerste wapenfeit na achttien minuten spelen van de thuisclub was wel meteen raak. Een voorzet vanaf de linkerflank kwam op rechts uit bij midvoor Fotigui Camara. Zijn perfecte kopbal werd teruggeplaatst voor de voeten van middenvelder Bo de Sadeleer, en die haalde meteen de trekker over: 1-0. De eerste redelijke actie van de Noord-Amsterdammers was in de 38e minuut voor de twee minuten eerder ingevallen Elgreenio Dorade, die op de linkerkant diep in het strafshopgebied uitkwam: het schot trof de buitenkant van de paal. Dat was het in de eerste helft, met deze tussenstand zochten de teams de kleedkamers op.

In het tweede bedrijf moest HCSC ver terug op eigen helft. De Volewijckers zocht de aanval, maar het was pover. Slordig, stroperig en onsamenhangend was het spel. De beste kans was na 55 minuten spelen aan de overkant voor HCSC. Een fout achterin bij De Volewijckers bracht een van de voorwaartsen alleen voor Volewijckers doelman Mitchel Vincken: de poging zeilde over de lat. Een tweede goede mogelijkheid voor HCSC na 77 minuten werd eveneens niet benut. De Volewijckers? Het pompte wat ballen in de zestien, maar de HCSC-verdediging had de sleutel van het slot in handen. Alleen een schot van de groen-witten vier minuten voor tijd van middenvelder Giverno Wongsodikromo ging via een verdediger rakelings langs het doel, en pas in de laatste minuut via Issam El Bakkali met een eerste knal tussen de palen!

Bar en boos was het: met de staart tussen de benen verliet De Volewijckers de marinestad. Het aankomende weekend is De Volewijckers vrij, en dat komt misschien wel goed uit na deze beschamende vertoning. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3a

Tekst: Peter Oud 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)