Plichtmatige zege koploper De Dijk op HBS

Met nog vier wedstrijden te gaan is De Dijk-trainer Jochem Twisker er zeker van. “Dit geven wij niet meer weg.” Door een eenvoudige 2-0 overwinning op middenmoter HBS heeft de koploper van de Derde Divisie verder afstand genomen van achtervolger Westlandia, dat nu tien punten achterstand heeft.

“Westlandia heeft nog een lastig programma met vier ploegen uit de top-8, dus voor hun is dit wel een kleine nekslag”, vervolgt de oefenmeester. Wij moeten nog twee van de vier wedstrijden winnen. Volgende week tegen Jong Den Bosch, dat nog voor lijfsbehoud speelt en daarna thuis tegen Be Quick 1887. Daartegen hebben we nog iets goed te maken. Thuis kunnen we vaak in een ander tempo voetballen, dus ik ben ervan overtuigd dat het goed komt.”

Ook HBS werd door de koploper haar wil op gelegd. “HBS is een stugge ploeg die heel compact staat en in de eerste helft ging het nog moeizaam.” Verder dan twee kleine kansjes voor Nabil el Gourari en Dennis Kaars kwam De Dijk niet. Twee minuten na rust was het wel raak. Een schot van El Gourari werd gekeerd door doelman Paul van der Helm, in de rebound was Achmed Ahahaoui er op tijd bij om de 1-0 binnen te schieten.

“Het is lekker dat je op zo’n moment op voorsprong komt. We bleven op hun helft spelen en HBS is nauwelijks bij ons doel in de buurt geweest.” Halverwege de tweede helft verdubbelde invaller Chakib Tayeb de voorsprong. Tayeb, die deze week bijtekende, stond aan het eind van een goedlopende aanval: 2-0.

“Daarna zaten er nog een paar mooie aanvallen tussen, maar lieten we het na om de score verder op te voeren”, zag Twisker. “Ook Kaars had voor zijn record nog wel een doelpuntje mee kunnen pikken. Dat is iets voor volgend seizoen op een hoger niveau. Tegen ploegen die uit het niets een doelpunt kunnen maken moet je jezelf juist kunnen belonen.”

Door de overwinning blijft De Dijk op kampioenskoers en kan de champagne voorzichtig koud gezet worden. Wanneer het volgende week zaterdag in Den Bosch wint, is de thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887 op 30 april de kampioenswedstrijd. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Derde Divisie.

Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)