Foto Martin van Zurk: Bensabouh probeert Kevin de Visser uit te spelen

Preview: eerste knock-out ronde districtsbeker

Komend weekend maken we een uitstapje van de competitie naar de districtsbeker. Op 18, 19 en 21 oktober staat namelijk de eerste knock-outronde van de districtsbeker West I op het programma. Er zullen twaalf regioderby’s gespeeld worden. Het Amsterdamsche Voetbal zet de belangrijkste wedstrijden op een rij.

De twee toppers zijn op zaterdag wedstrijden tussen oude bekenden: Ajax-OFC en De Dijk-Swift. Beide ploegen troffen elkaar vorig jaar ook al. Ajax was toen in de derde ronde met 2-0 te sterk voor OFC. In de voorbereiding eindigde de ontmoeting tussen de twee ploegen in een 1-1 gelijkspel. Voor Swift is het de kans om revanche te nemen op de uitschakeling van vorig jaar. Vorig seizoen stonden de twee ploegen namelijk twee keer tegen elkaar. In de groepsfase wist Swift weliswaar met 2-3 te winnen, maar in de eerste knock-out ronde schakelde De Dijk de zaterdag eersteklasser uit (2-0, foto onder).

De Dijk - Swift

Op zaterdag staat ook de ontmoeting tussen Chabab en WV-HEDW (16:00 uur) op het programma. Een uur later neemt Ajax 2 het op tegen zondag Topklasser Koninklijke HFC. Daarnaast treffen Pancratius (zon) – TOS Actief (zat), OFC (zat) – CTO ’70 (zat), FIT (zon) – Voorland (zon) en VVC – Zwanenburg elkaar.

Ook op zondag worden een aantal knock-out wedstrijden gespeeld. Topklasser AFC ontvangt op Sportpark Goed Genoeg derdeklasser OSV. Voor verliezend finalist JOS Watergraafsmeer staan er twee thuiswedstrijden op zondag op het programma. Het eerste elftal ontvangt zondag tweedeklasser Velsen, terwijl het tweede HBC treft. Ook strijden Hoofddorp (zon) – Ankaraspor, Ouderkerk (zon) – FC Aalsmeer (zon), UNO – Nautilus en Fortius – CTO ’70 om een plek in de tweede ronde.

Op vrijdag 31 oktober wordt geloot voor de tweede ronde (15/16 november) en een tussenronde. Het Amsterdamsche Voetbal doet ook daar weer live verslag van.

Kijk hier voor het hele programma van de eerste knock-out ronde.

Foto boven: Archieffoto Ajax 2-0 OFC vorig jaar (Martin van Zurk)