Preview speelronde 20: Nog zeven wedstrijden te gaan!

Zoals u van ons gewend bent blikken we iedere vrijdag vooruit op het aankomend programma. Dit weekend wordt de twintigste speelronde afgewerkt. De competitie nadert het einde. Het Amsterdamsche Voetbal zet voor u de meest aansprekende wedstrijden op een rij.

AFC speelt dit weekend weer een thuiswedstrijd tegen FC Lienden. De ploeg van Bart Logchies gaf vorige week een 0-2 voorsprong weg bij UNA en keerde uiteindelijk met één punt terug naar Amsterdam (2-2). AFC staat nu op de vijfde plaats in de Topklasse en moet nog de nodige punten halen wil het richting de Tweede Divisie kunnen. De tegenstander van aankomende zondag staat op de derde plaats dus AFC doet bij een overwinning hele goede zaken.

Kan Pieter Koopman weer het net laten bollen? Foto Tino Stulen
Kan Pieter Koopman weer het net laten bollen? Foto Tino Stulen

De Dijk blijft de laatste weken maar winnen in de zondag Hoofdklasse. Als het deze vorm vasthoudt kan het een gooi gaan doen naar de derde periode. Dit weekend staat de derby tegen JOS/Watergraafsmeer te wachten. Dit is uiteraard onze wedstrijd van de week. Lees hier een voorbeschouwing op dit duel met de trainer van JOS/Watergraafsmeer: Sander Middelbeek. JOS/Watergraafsmeer steekt de laatste tijd niet in beste vorm en heeft de pech dat er een loodzwaar programma te wachten staat. Net als in de eerste seizoenshelft speelt het achtereenvolgens tegen De Dijk, Westlandia en OFC. Dit leverde toen nul punten op. OFC is uitgespeeld en treft ADO’20.

De-lange-en-Ched-DAdi
De Dijk won eerder dit seizoen met 1-2 bij JOS/Watergraafsmeer. Foto Rob Beense

In de zaterdag Hoofdklasse treffen Swift en Ajax dit weekend allebij een laagvlieger. Swift gaat tegen SVL op jacht naar de eerste overwinning in vijf wedstrijden. De slechte reeks van Swift kan niet te lang meer duren want anders glijdt het richting de gevarenzone. Ajax strijdt nog steeds tegen degradatie en gaat in Leerdam voor niets minder dan drie punten tegen hekkensluiter LRC.

Swift ging hard onderuit bij Achilles Veen (5-0) Foto: Paul Stoeltie
Swift ging hard onderuit bij Achilles Veen (5-0). Foto Paul Stoeltie

In de zondag eerste klasse A presteert koploper Purmersteijn de laatste weken constant. Het kreeg de afgelopen drie duels zelfs geen enkel tegendoelpunt. Dit weekend staat de kraker tegen Hoogland op de rol. Die club staat tweede en het gat bedraagt drie punten. Kan Purmersteijn een voorschot nemen op het kampioenschap? Zeeburgia wist na vorige week ook weer wat winnen was en kan dat kunststukje herhalen op bezoek bij degradatiekandidaat Quick 1890. In zaterdag 1B verloor WV-HEDW vorige week na vijf remises op een rij. De ploeg is nog lang niet veilig en moet dit weekend weer eens zien te winnen tegen Forum Sport.

Foto: Jose Mol
Purmersteijn kende een goede generale in aanloop naar de kraker tegen Hoogland. Foto Jose Mol

Legmeervogels is er in de zondag tweede klasse B niet in geslaagd om de ongeslagen status te behouden. Tegen Hoofddorp liep de koploper tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. De ploeg van Jack Honsbeek zal desondanks wel kampioen gaan worden, of er moet een wonder gebeuren. Kampong is de volgende tegenstander. ZSGOWMS en Pancratius zijn beiden praktisch uitgespeeld en nemen het tegen elkaar op. Verder is er de derby tussen Abcoude en DCG. Degradatiekandidaten Hoofddorp (Zilvermeeuwen) en VVA/Spartaan (SCH’44) spelen een uitwedstrijd.

Foto: Minke Wiggerink
Legmeervogels moest zijn meerdere erkennen in Hoofddorp. Foto: Minke Wiggerink

In de zaterdag tweede klasse A blijft de tweestrijd tussen AFC en AMVJ onverminderd doorgaan. AFC heeft de lastige uitwedstrijd tegen EDO voor de boeg terwijl AMVJ het thuis opneemt tegen Marken. DVVA is ook uitgespeeld en moet van ZOB zien te winnen. Middenmoters OSV (EVC) en het in vorm verkerende HBOK (Reiger Boys) hebben een uitwedstrijd voor de boeg. In zaterdag 2B heeft Aalsmeer een achterstand van drie punten op koploper De Bilt. Voor Almere bedraagt het gat zelfs vijf punten. Aalsmeer moet op bezoek bij Nieuwland en Almere doet dat bij Renswoude.

Foto: Tom Poederbach
Kan AFC de koppositie vasthouden op bij EDO? Foto: Tom Poederbach

Door de nederlaag van Arsenal tegen DSOV (0-3) hebben we momenteel drie clubs met 39 punten in de zondag derde klasse C. OSV heeft het beste doelsaldo en voert de ranglijst aan. De ploeg van Dennis Koorn krijgt nu zelf te maken met DSOV. Arsenal gaat op jacht naar eerherstel in de derby tegen De Meteoor, dat de punten ook hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie. AGB moet thuis af zien te rekenen met Buiksloot. Diemen en RODA’23 zitten op het vinkentouw en de verliezer van dit duel haakt definitief af. Onderin de ranglijst is er de belangrijke wedstrijd tussen IVV en Ouderkerk. Fortius treft KDO.

duel Arsenal OSV
OSV, Arsenal en AGB zijn in een felle titelstrijd verwikkeld

Dan kijken we nog even naar de overige klassen. In zaterdag 3B kan Buitenveldert het kampioenschap zo goed als veiligstellen als het wint van naaste achtervolger Zandvoort. En in de zondag vierde klasse F kan Sporting Martinus ook een directe concurrent (RKDES) van zich afschudden.

Kijk voor een volledig overzicht op de verschillende klassenpagina’s!