Home / Algemeen / Preview speelronde 24: Wie worden er kampioen?

Preview speelronde 24: Wie worden er kampioen?

Iedere vrijdag blikken we vooruit op het weekendprogamma. We zijn aanbeland bij de 24ste speelronde. Nu de competitie het einde nadert worden de belangen steeds groter. Een aantal Amsterdamse clubs kunnen het kampioenschap veilig stellen en wij zijn overal bij met de camera! AFC-OSV en Swift-Martinus zijn onze wedstrijden van de week.

Voor AFC breken cruciale weken aan in de Topklasse. Kan de ploeg van Bart Logchies een plek bij de eerste zeven veilig stellen? De volgende tegenstander is JVC Cuijk. Die club staat momenteel op de negende plaats met een achterstand van drie punten op AFC. Het moge duidelijk zijn dat de Amsterdammers moeten winnen om de concurrentie onder zich te houden. AFC moet zich zien te herpakken na de slechte resultaten van de afgelopen weken. Van de laatste vijf wedstrijden werd er maar één gewonnen.

foto HAV
AFC kwam tegen hekkensluiter Sneek niet verder dan 0-0

In de zaterdag Hoofdklasse lijkt Ajax zo goed als veilig na de 2-0 overwinning op stadsgenoot en concurrent Swift. Bij een overwinning op Sparta Nijkerk is Ajax naar alle waarschijnlijkheid definitief zeker van lijfsbehoud. Voor Swift geldt dit helaas nog niet. De formatie uit Amsterdam-Zuid krijgt de uitgelezen mogelijkheid om drie punten te pakken want hekkensluiter LRC komt op bezoek.

Ajax zette een belangrijke stap richting handhaving door Swift te verslaan. Foto Paul Stoeltie
Ajax zette een belangrijke stap richting handhaving door Swift te verslaan. Foto Paul Stoeltie

Aan de lange zegereeks van De Dijk in de zondag Hoofdklasse kwam tegen Quick abrupt een einde (1-4). De ploeg van Marco van Galen en Ale van der Zee heeft een lastige uitwedstrijd tegen het reeds kampioen geworden Westlandia voor de boeg. Westlandia verloor zelf van DHC maar mocht toch de champagne ontkurken omdat De Dijk ook niet wist te winnen. Voor JOS/Watergraafsmeer staat het ‘zespuntenduel’ met het Haarlemse EDO te wachten. Saillant detail is dat de nieuwe trainer van JOS/Watergraafsmeer, Roy van der Mije, op dit moment werkzaam is bij EDO. Lees hier hoe hij over deze wedstrijd denkt. Het uitgespeelde OFC treft DHC.

Gaat Roy van der Meije zijn nieuwe club pijn doen? Foto Martin van Zurk
Gaat Roy van der Meije zijn nieuwe club pijn doen? Foto Martin van Zurk

WV-HEDW heeft zichzelf behoorlijk in de nesten gewerkt in de zaterdag eerste klasse B. De laatste overwinning dateert nog steeds van voor de winterstop. WV-HEDW staat nu op de voorlaatste plaats wat directe degradatie zou betekenen. Kan de ploeg van Kees Oostermeijer verrasssen op bezoek bij hoogvlieger Zwaluwen’30?

Zit het WV-HEDW nu wel een keer mee? Foto Jan Vonk
Zit het WV-HEDW nu wel een keer mee tegen Zwaluwen’30? Foto Jan Vonk

In de zondag eerste klasse A is Purmersteijn weer alleen aan kop. Kan het de voorsprong van twee punten nu wel vasthouden in het restant van de competitie? Degradatiekandidaat Quick 1890 komt dit weekend naar Purmerend. Zeeburgia boekte een verassende en broodnodige zege bij Fortuna Wormerveer (3-4) en mag zich nu opmaken voor een ontmoeting met DEM. Als Zeeburgia weet te winnen is het naar alle waarschijnlijkheid veilig.

Niels Eijkenaar maakte het enige doelpunt in de belangrijke zege van Purmersteijn bij VSV. Foto Jose Mol
Niels Eijkenaar maakte het enige doelpunt in de belangrijke zege van Purmersteijn bij VSV. Foto Jose Mol

AFC is één van de ploegen die dit weekend kampioen kunnen worden in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Benno Nihom kan op eigen veld de titel binnenslepen als het wint van OSV.Achtervolger AMVJ speelt thuis tegen EDO. HBOK is nog in de race voor de derde periode en speelt weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen ZOB. Overbos is ondanks drie overwinningen op rij nog niet veilig en heeft een uitwedstrijd tegen Marken voor de boeg. De zaterdag tweede klasse B staat dit weekend in het teken van de topper tussen koplopers Aalsmeer en Almere! De winnaar van dit duel neemt een voorschot op het kampioenschap.

Sinds de overwinning op AMVJ koerst AFC rechtstreeks af op de titel. Dit weekend moet het gebeuren tegen OSV. Foto Tom Poederbach
Sinds de overwinning op AMVJ koerst AFC rechtstreeks af op de titel. Dit weekend moet het gebeuren tegen OSV. Foto Tom Poederbach

In de zondag tweede klasse B is het razend spannend onderaan de ranglijst en in de derde periode. Hekkensluiter VVA/Spartaan mag nog steeds hopen en neemt het op tegen de kampioen: Legmeervogels. Weesp staat samen met Abcoude bovenaan in de derde periode maar wonderbaarlijk genoeg ook op de voorlaatste plaats in de algehele ranglijst. Weesp treft Zilvermeeuwen en Abcoude moet op bezoek bij SCH’44. Pancratius (Houten) en Hoofddorp (Elinkwijk) moeten ook nog vrezen voor degradatie. Verder is er nog de burenruzie tussen DCG en ZSGOWMS.

Abcoude en Weesp maakten er een spektakel van (4-5). Beide ploegen komen nog in aanmerking voor de derde periode. Foto Rob Baarda
Abcoude en Weesp maakten er een waar spektakel van (4-5). Beide ploegen komen nog in aanmerking voor de derde periode. Foto Rob Baarda

In de zondag derde klasse C leden zowel AGB als Arsenal puntverlies. AGB verloor van Diemen en Arsenal speelde gelijk tegen KDO. Arsenal liep daardoor wel een puntje uit op de concurrent. De koploper speelt dit weekend tegen Ouderkerk. AGB moet drie punten pakken bij Fortius. In Amsterdam-Noord staan er maar liefst twee derby’s op het programma: IVV-De Meteoor en OSV-Buiksloot. Eerstgenoemde is de meest aansprekende gezien de stand op de ranglijst. Beide ploegen vechten tegen degradatie. Buiksloot behoort hier ook toe en heeft de punten hard nodig tegen het uitgespeelde OSV.

Arsenal speelde gelijk tegen KDO, maar kwam wel alleen aan kop door het verlies van AGB. Foto John Beckman
Arsenal speelde gelijk tegen KDO, maar kwam wel alleen aan kop door het verlies van AGB. Foto John Beckman

Tot slot zijn er nog vier clubs die dit weekend kampioen kunnen worden. In zaterdag 3A moet dat geen probleem worden voor Buitenveldert tegen hekkensluiter CTO’70. Sporting Martinus moet het kunstje flikken op bezoek bij Swift in zondag 4F. En ook Buitenboys (zaterdag 4E) en TABA (zondag 5D) kunnen het dit weekend al beslissen.

Kijk voor een volledig overzicht op de verschillende klassenpagina’s!

 

 

 

 

Send this to a friend