Punt voor De Dijk in degradatiekraker met Feyenoord

In de een na laatste speelronde voor de winterstop stond de degradatiekraker Feyenoord – De Dijk op het programma. De Dijk stond met één punt stijf onderaan, Feyenoord met elf punten op de plek daarboven. Het leidde er afgelopen week toe dat de Rotterdammers hun trainer Ronald Ermes op non-actief zetten.

De eerste helft liet zien waarom deze ploegen onderaan bungelen in de Vierde Divisie Zaterdag A, er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Feyenoord was wel de bovenliggende partij. Het had het meeste balbezit en verscheen zo nu en dan voor het doel van Blairi Schermer. Maar echt zorgen hoefde De Dijk zich niet te maken. Halverwege de eerste helft kreeg het zelf twee kansjes. Eerst kreeg Brian Groothuesheidkamp de bal zomaar in de voeten geschoven. Hij wist zich weinig raad met die schietkans en schoot ruim naast. Even later had Dihaily Darnley ruimte om te schieten, maar zijn schot ging over. De grootste kans was op slag van rust voor Amir Riffi. Maar een op een met goalie Lee-Quincy Cheuk-a-Lam was het de Rotterdamse doelman die al winnaar uit de strijd kwam. Tussendoor had ook Feyenoord nog twee prima kansen gehad, met een schot van Clarence Bijl en een kopbal van Harold Vrolijk. Beide pogingen gingen naast.

Snel na rust kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. In de lucht leek Schermer in eerste instantie te gaan winnen, maar uiteindelijk rolde de bal van het hoofd van Fanny Waandels het doel in: 1-0. Wederom een tegenslag voor De Dijk, maar de ploeg ging niet bij de pakken neer zitten. Er ontstonden wat mogelijkheden en nadat Kaya IJsendijk voorlangs had geschoten, was het even later wel raak voor de Amsterdammers. De Dijk kreeg een vrije trap aan de zijkant van het veld, Riffi ging achter de bal staan en krulde deze prachtig in de verre hoek: 1-1.

De blijdschap was groot, maar de wedstrijd was nog niet gedaan. Er was nog een half uur te spelen en bovendien waren drie punten eigenlijk noodzakelijk voor De Dijk om weer wat dichter bij Feyenoord en andere ploegen te komen. Maar goals vielen er niet meer. De Rotterdammers kregen nog wat kansjes, onder andere via Junior Obiku, maar de stand bleef 1-1.

Zo verdubbelt De Dijk zijn puntenaantal van 1 naar 2, maar echt veel schiet het daar nog niet mee op. Volgende week treft het in het laatste duel voor de winterstop ’s Gravezande. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)