Home / Algemeen / Puntloos Zeeburgia krijgt rode lantaarn in handen

Puntloos Zeeburgia krijgt rode lantaarn in handen

Zeeburgia is na vier wedstrijden nog steeds puntloos in de zondag eerste klasse A. Na een gelijkwaardige eerste helft ging de ploeg van Bert Blank in de tweede helft fors onderuit bij FC Uitgeest.

In de eerste helft kwamen de Amsterdammers twee keer terug van een achterstand. Imar Kort maakte, op aangeven van Massin el Azzouzi, een vroege voorsprong van de thuisploeg (doelpunt Max Dekker) ongedaan en vlak voor rust zorgde Pengel voor de gelijkmaker, nadat Jorn Brouwer FC Uitgeest weer aan de leiding had geholpen. “Het ging vrij aardig, we konden goed meekomen”, analyseerde Blank.

Een wijziging aan beide kanten maakte vervolgens het verschil. FC Uitgeest bracht Lester Half, een speler die Blank nog kent van enkele jaren geleden. De oefenmeester moest zelf verdediger Jesse Pacuku (ziek) vervangen met een A-junior, uitgerekend de directe tegenstander van diezelfde Half. “Hij is een slimme voetballer, die moet je geen ruimte geven. Vervolgens scoort hij twee keer achter elkaar. Is dat kwaliteit? Ik denk routine. We moeten het nog leren.”

Na de 4-2, door twee goals van Half, was het duel gespeeld. “Dan zie je de kopjes gaan hangen”, vervolgde Blank. Uiteindelijk liep de thuisploeg uit naar 6-2. Max Dekker maakte zijn tweede en Half vlak voor tijd zelfs zijn derde. “Dat was wel geflatteerd. Wij zijn goed als we met onze basiself kunnen spelen, maar bij wissels leveren wij wat kwaliteit in.”

Zeeburgia is door overwinningen van de concurrenten nu de rode lantaarndrager. Bovendien kregen de Amsterdammers in de laatste twee wedstrijden elf tegendoelpunten te verwerken. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto: Mario Wormhoudt