Purmersteijn buigt vroege achterstand tegen Alphense Boys snel om

Purmersteijn boekte zondagmiddag een relatief eenvoudige overwinning op Alphense Boys. Hoewel de ploeg van Mo el Bouziani snel op achterstand kwam te staan, wist het de problemen snel te verhelpen.

De thuisploeg begon teleurstellend aan de wedstrijd. De spelers van Purmersteijn waren niet scherp genoeg en zagen Alphense Boys binnen tien minuten op voorsprong komen. Na een goede aanval van de bezoekers, waarbij Purmersteijn telkens een stap te laat kwam en daardoor onnodig ruimte weg gaf, maakte Julian van der Kwaak de 0-1. Het gaf Alphense Boys het nodige vertrouwen voor de rest van het duel, maar lang wist het de voorsprong niet vast te houden.

Vanaf minuut 20 zette Purmersteijn de knop echter om en ging het steeds eenvoudiger voetballen, waarmee de tegenstander grote moeite had. Met een gelukje viel de bal in het strafschopgebied voor de voeten van Rachad Madi die er als de kippen bij was om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Ook de tweede en derde treffer viel nog in de eerste helft. Waar Job van der Meulen het eindstation was bij de 2-1, werkte Mircle Elstak een dieptepass overtuigend af.

Na de theepauze ging Purmersteijn op zoek naar meer doelpunten. Het kreeg daarvoor de nodige kansen, maar de bal wilde maar niet tegen de touwen aan. Eenmaal lukte dit in de tweede helft wel. Madi maakte namelijk zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en zorgde ervoor dat Purmersteijn met een 4-1 overwinning naar het volgende duel kon toeleven. Op 5 mei wacht voor middenmoter Purmersteijn een onderlinge wedstrijd tegen Hoogland, dat een plaats eronder staat.

“Ik denk dat we tegen Alphense Boys heer en meester waren”, laat El Bouziani na de wedstrijd weten. “Persoonlijk hoopte ik dat we meer doelpunten zouden maken, want we hadden kansen genoeg, maar uiteindelijk is dit gewoon een goed resultaat. Ik kon in de tweede helft wat wisselen en spelers rust geven, dat gebeurt niet vaak. In de laatste wedstrijden hopen we aan te sluiten bij het bovenste gedeelte van de competitie. We hoeven in ieder geval minder naar beneden te kijken en dat geeft een fijn gevoel.”

Tekst: Jordi Smit
Foto’s: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)