Purmersteijn presenteert Hicham Lechkar als versterking voor het nieuwe seizoen

Purmersteijn heeft dit seizoen nog acht competitiewedstrijden te spelen, maar is achter de schermen al in volle voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met Hicham Lechkar heeft de club alvast een versterking binnen.

Ondanks zijn pas 23-jarige leeftijd heeft de huidige speler van DSOV een rijke loopbaan achter de rug. Zo speelde hij in de jeugdafdelingen van AFC, FC Utrecht, Argon, Almere City en Koninklijke HFC. Sinds 2017 is hij in het seniorenvoetbal terug te vinden bij Magreb ’90 en Amstelveen Heemraad. Twee jaar later maakte hij de overstap naar DSOV, waar hij door de coronacrisis enkele gebroken seizoenen beleefde.

Lechkar had de laatste periode steeds vaker het gevoel dat hij toe was aan een stap hogerop. Naast een aanbieding van Purmersteijn namen diverse clubs uit de Derde Divisie en Hoofdklasse contact met hem op. Het leek hem uiteindelijk de beste optie te zijn om een avontuur bij Purmersteijn aan te gaan. “Ik heb uitgebreid met de club gesproken en dat gaf mij een positief gevoel”, zo laat Lechkar weten. “Dan gaat het over de manier waarop Purmersteijn over het voetbal denkt, maar ook over wat de club met mij van plan is. Ik heb het gevoel dat de speelwijze mij zal liggen.”

De aanvallende middenvelder neemt bij Purmersteijn een stap in het diepe. Waar hij bij DSOV zijn plekje in het team heeft afgedwongen, moet hij zich bij zijn nieuwe vereniging weer volledig waarmaken. Lechkar is echter allerminst bang om deze uitdaging aan te gaan. “Wanneer ik mijn niveau haal dan zal ik zeker aan spelen toekomen. In het voetbal weet je dat je te maken krijgt met concurrentie van teamgenoten, zo weet ik uit het verleden. Ik weet echter goed wat ik kan en hoop te overtuigen met doelpunten en assists.”

De komende maanden richt de voetballer zich nog volledig op DSOV, maar in het nieuwe seizoen is hij er klaar voor om zich honderd procent in te zetten voor Purmersteijn. “Ik kom in een nieuwe omgeving terecht, waardoor ik mezelf weer opnieuw moet bewijzen. Het is voor mij belangrijk dat ik mezelf goed weet te ontwikkelen en mijn steentje kan bijdragen aan de resultaten. Als team hoop ik dat we met Purmersteijn volgend seizoen in staat zijn om bovenin de competitie mee te draaien. We gaan zien wat mogelijk is.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)