Home / Hoofdklasse A zondag / Purmersteijn versterkt zich met Thomas Schaap

Purmersteijn versterkt zich met Thomas Schaap

Purmersteijn heeft komend seizoen de beschikking over Thomas Schaap. De middenvelder komt over van Zwaluwen ’30, waarmee hij actief was in de eerste klasse. “Het is een fantastische mogelijkheid om een stap omhoog te maken”, reageert Schaap op zijn transfer.

De kersverse aanwinst is bezig aan zijn derde seizoen in Hoorn. Bij Zwaluwen ’30 behoort hij inmiddels tot een van de betere spelers binnen de selectie. De overstap naar Purmersteijn kwam precies op het juiste moment. Schaap volgt trainer Mo el Bouziani, die dezelfde overstap maakt. “Met de hoofdtrainer heb ik een uitstekende band. Dat was daarom een van de belangrijke redenen om voor Purmersteijn te kiezen. Ik kan me bij deze club in de Hoofdklasse verder ontwikkelen, zodat ik een betere speler word.” Purmersteijn haalt Schaap voor het basisteam en hoopt dan ook veel plezier aan hem te beleven. “Ik heb het gevoel dat ik klaar ben voor een hoger niveau en heb veel vertrouwen in mijn eigen kunnen. We spelen straks tegen veel Amsterdamse clubs. Daardoor kan ik mezelf ook aan die mensen bewijzen.”

Schaap heeft een verleden in de jeugdopleidingen van Ajax en FC Volendam. In Amsterdam zat hij een tijdje in hetzelfde team als Justin Kluivert. Schaap deed in die periode een hoop ervaringen op. “In die periode leerde ik naast successen ook met tegenslagen en teleurstellingen omgaan. Dat was heel leerzaam, want daar heb ik in deze tijd ook nog altijd wat aan.” Waar hij vroeger het betaald voetbal wilde behalen, heeft hij nog altijd de wens om het hoogst haalbare te bereiken: de Tweede Divisie of hoger. “Ik moet komend seizoen bij Purmersteijn zeker weer wat stappen maken om richting de Divisies toe te groeien. Dat is absoluut mijn ultieme doel. Het zou uiteraard helemaal mooi zijn als we met Purmersteijn naar de Derde Divisie gaan. Ik ga hard mijn best doen om met mijn teamgenoten en de trainer goed te presteren.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Purmersteijn

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)