Rachid el Yaghmouri helpt OFC aan belangrijke zege op Magreb’90

Na drie nederlagen op rij, waarvan twee in de competitie, heeft OFC weer de zoete smaak van een overwinning mogen proeven. Op bezoek bij Magreb ’90 won de ploeg van Imdat Ilguy met 1-2, dankzij twee treffers van Rachid el Yaghmouri.

Al binnen tien minuten had de aanvaller twee keer net gevonden. Beide treffers volgden elkaar snel op. “Het was twee keer gatenkaas en ik kon er zo doorheen lopen”, aldus El Yaghmouri. “Vanaf het eerste moment hebben we vol druk gezet.” De Oostzaners ontsnapten echter wel in de openingsfase toen een doelpunt van Magreb ’90 werd afgekeurd wegens buitenspel.

magreb_ofc53

In het restant van de eerste helft kwam de 0-2 voorsprong niet meer in gevaar voor de gasten. “Op basis van de eerste helft is deze overwinning ook verdiend. De tweede helft kozen we ervoor Magreb het spel te laten maken en zakten wij wat terug.” Magreb ’90 zorgde met een uur op de klok nog voor de aansluiting via Samir Aamri: 1-2.

De zege kwam verder niet echt meer in gevaar. OFC eindigde het duel echter nog wel met tien man na een tweede gele kaart voor Youssef el Baouchi. “Toen Youssef werd gewisseld, vond de scheidsrechter het te lang duren. Ondanks dat er een vierde official bij stond, gaf de scheids zijn tweede gele kaart. Dat vond ik onterecht”, oordeelde El Yaghmouri.

20160904 Magreb90 OFC A Hoogewoning Juichen Magreb

Na nederlagen tegen De Dijk, Dongen (KNVB Beker) en OJC Rosmalen wist OFC nu dus weer een wedstrijd winnend af te sluiten. “Het is vooral goed voor het zelfvertrouwen, dit hadden we wel even nodig.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie.

Foto’s: A Hoogewoning

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)