Real Sranang mag nog hopen na winst op Zeist

Real Sranang heeft haar tweede wedstrijd in de nacompetitie gewonnen. Op Sportpark Middenmeer werd derdeklasser Zeist met 3-1 verslagen. De ploeg Virgil Trustfull boog na rust in een mum van tijd een 0-1 achterstand om naar een 2-1 voorsprong. De Amsterdammers mogen nog een sprankje hoop houden op promotie naar de derde klasse.

Real Sranang kende een valse start. Al in de tweede minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Na slecht uitverdedigen van Real Sranang kwam de bal voor de voeten van Sven van Dompzelaar, die simpel kon binnen tikken.

Dat het bij die goal bleef in de eerste helft mag een wonder heten. Het was een open wedstrijd en beide ploegen kregen genoeg kansen om te scoren. Robert Hoever en Diecquincio Tob hadden een goede kans op de gelijkmaker. Aan de andere kant kon aanvoerder Evert Brouwers de bezoekers op 0-2 zetten, maar zijn schot van dichtbij werd geblokt. Ook Ismael Tihouna had een goede kans op de 0-2. Terwijl soelman Lemuel Van Gom uit zijn goal was kon de aanvaller vanaf een meter of 30 aanleggen, maar zijn schot ging over.

Foto Het Amsterdamsche Voetbal | Ruben Bipat treft in de eerste helft de lat

Kort voor rust waren de grootste kansen voor de thuisploeg. Na een mooie steekpass van Ruben Bipat kwam Wilson Alfaisie oog in oog met doelman El Ghannouti, maar zijn schot ging hoog over. Daarna kwamen er ook nog goede kansen voor Ruben Bipat, die op de lat schoot en Jerrel Linger (van dichtbij), maar hij wilde er maar niet in voor Real Sranang.

In de tweede helft werd Real Sranang sterker. Tien minuten na rust draaide de ploeg van Virgil Trustfull de wedstrijd volledig om. Eerst was het Ruben Bipat die vanaf rechts naar binnenkwam en de bal prachtig in de verre kruising legde. Een minuut later maakte Wilson Alfaisie er zelfs 2-1 van. De bezoekers hadden middels een penalty een goede kans om weer langszij te komen, maar Leroy van Gom redde de inzet van Cedrick Sangwa.

Foto Het Amsterdamsche Voetbal | Lemuel van Gom stopt de penalty van Cedrick Sangwa

Het was de laatste kans voor Zeist, dat er niet echt meer in leek te geloven. De grootste kansen waren voor de thuisploeg. Jerrel Linger zag zijn kopbal van dichtbij in de handen van de ingevallen keeper Ernad Muslimovic belanden en ook Bipat stuitte na een snelle uitbraak op Muslimovic. In de slotfase werd het duel dan toch beslist door Jurgen Spier.

Trainer Virgil Trustfull vond het een verdiende overwinning. “Gezien de tweede helft wel. De eerste helft vond ik het gelijk opgaan. Je zag het bij hun conditioneel snel achteruit gaan. Zij hebben ook veel mensen die ramadan hebben hoorde ik. Wij hebben bovendien fysieke jongens die van duels houden. Ik denk dat dat doorslaggevend was”, aldus de oefenmeester.

In dezelfde poule won Dynamo met 2-7 bij Achterveld. Hierdoor lijkt de kans op promotie voor Real Sranang klein. “Het zou leuk zijn, maar het is eigenlijk geen must”, zegt Trustfull. “We hebben het financieel zwaar op dit moment. In de derde klasse komt er weer wat meer bij kijken. Je moet spelers altijd wat te bieden hebben, maar wij betalen niet. We willen natuurlijk onze wedstrijden winnen. We zijn goed bezig de laatste anderhalf, twee jaar. We hadden wel kampioen moeten worden, maar promoveren is nog geen must.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag

Verslag en foto’s: Koen Vanhellemont

Bekijk hier de uitslagen en het programma in de nacompetitie op zondag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)