Real Sranang naar herkansing ondanks krankzinnig verlies tegen Achterveld

Het seizoen zit er voorlopig nog niet op voor Real Sranang. De ploeg van Virgil Trustfull verloor op eigen veld met 5-7 van Achterveld maar eindigde wel als tweede in de poule op basis van het doelsaldo. Dit betekent dat Real Sranang doorgaat naar de herkansing waarin negen ploegen strijden om drie plekken in de zondag derde klasse. Aankomende donderdag is Ilpendam de tegenstander.

Omdat Dynamo een ruime voorsprong nam tegen Zeist werd het al vrij snel duidelijk dat Real Sranang geen kans meer maakte om de poule te winnen. Dit was terug te zien in de wedstrijd. ”Het ging nergens meer om”, zegt Trustfull. ”Wij waren niet goed. Dat ik vier basisspelers miste is geen excuus.” Achterveld liep in een rap tempo uit naar 0-3 door treffers van Mike van Ruitenbeek en Rudy Baalman (2x).

Real Sranang zou zich echter net zo snel weer terugknokken. Nog voor de rust werd het 3-3 en de Amsterdammers leken het duel ook te gaan winnen. Ruben Bipat, Jerrel Linger, Geoffrey Verweij (2x) en het 15-jarige talent Quincy Tob zorgden er namelijk voor dat Real Sranang een 5-3 voorsprong nam. Het dubbeltje zou toch de andere kant op vallen want ook Achterveld slaagde erin om een knappe comeback te maken. Bart Kooloos en Michiel Schouten maakten het doelpuntenfestijn compleet: 5-7. ”We kregen een aantal doelpunten tegen uit standaardsituaties, zij hadden veel lengte in de ploeg”, aldus Trustfull.

Real Sranang heeft nog twee dagen om zich op te laden voor het duel met Ilpendam. De verliezer treft Purmerend op 11 juni. Bij een gelijkspel is dit Ilpendam. ”Ik ken Ilpendam niet. Maar ik denk dat het een open wedstrijd zal worden. We zullen in ieder geval uit een ander vaatje moeten tappen. Gelukkig zijn we wel weer compleet”, besluit Trustfull.

Kijk hier voor alle uitslagen en de overige programma’s in de nacompetitie zondag.

Foto’s: Mario Wormhoudt

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)