Recordzege voor Ajax Vrouwen in bekerduel bij Bavel

De Ajax Vrouwen hebben met een monsterzege de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van Benno Nihom was met 0-13 veel te sterk voor Bavel, de nummer acht van de Hoofdklasse. Het was de grootste zege ooit van de Amsterdammers.

De regerend bekerhouder opende in de 22ste minuut het bal door een treffer van Ellen Jansen. Binnen vier minuten had de spits al een hattrick genoteerd en vanaf dat moment was Bavel een speelbal van Ajax. Voor ruim duizend toeschouwers liepen de Amsterdammers uit naar een 0-7 voorsprong bij rust. Vanity Lewerissa tekende voor de 0-4, Linda Bakker en Marjolijn Bighelaar pikten ook hun doelpuntje mee, waarna Lewerissa aan het einde van de eerste helft haar tweede van de middag maakte.

Ook in de tweede helft was Ajax heer en meester. Lewerissa was nog niet klaar en scoorde na rust nog eens twee keer. Met inmiddels debutante Kim Mourmans in het veld werd uiteindelijk de dubbele cijfers gehaald. Eshly Bakker maakte de 0-10, Lewerissa met haar vijfde de 0-11 en door twee goals van invalster Iina Salmi werd een 0-13 eindstand op het scorebord gezet.

“Dit zijn wedstrijden waar je het als Ajax bijna niet goed kan doen, behalve als je deze uitslag neerzet. Dat hebben wij gedaan en daar ben ik trots op. Wij zijn heel de wedstrijd gretig op zoek geweest naar goals”, zei trainer Benno Nihom op de website van de club. Vrijdag hervat zijn ploeg de competitie tegen hekkensluiter Achilles’29. “Wij zijn klaar voor de tweede seizoenshelft, laat maar komen.”