Home / slideshow / Remco Sint hoopt ooit terug te keren naar Amsterdam: “Dat lijkt me mooi”

Remco Sint hoopt ooit terug te keren naar Amsterdam: “Dat lijkt me mooi”

Remco Sint was in het verleden actief bij TOG, FC Weesp en Ilpendam. In de zomer van 2020 verliet hij de regio voor een avontuur bij Nederhorst. Ondanks de coronacrisis heeft hij het daar goed naar zijn zin. Binnen afzienbare tijd hoopt hij met de club in de derde klasse te voetballen. “Maar dan moeten we nog wel stappen zetten”, zo benadrukt de oefenmeester.

Waar de vereniging afgelopen seizoen na vier competitiewedstrijden op tien punten stond, maakt Nederhorst dit seizoen eveneens indruk. Na negen speelrondes staat de club bovenaan in de competitie. “Het zijn vooralsnog echter wel twee gebroken seizoenen. Ik heb de club afgelopen seizoen op verschillende vlakken goed leren kennen, maar op het gebied van gezelligheid heb ik nog te weinig beleefd vanwege corona. Bovendien wil je als trainer graag iets neerzetten en wordt dat op deze manier ook ingewikkeld. We houden echter hoop.”

Sint kwam bij de vereniging terecht toen het van de zondag naar de zaterdag verhuisde. “Het zorgde ervoor dat de spelersselectie volledig opnieuw begon. Met het bestuur sprak ik af dat we graag van de vierde naar de derde klasse wilden promoveren, maar dat gebeurt natuurlijk niet zomaar.” De oefenmeester nam onder meer de spelersselectie eens flink onder de loep. “Toen ik kwam zat de groep vol met spelers uit het dorp. Ik vind dat Nederhorst ook een dorpsclub moet blijven, want zij zorgen voor de binding met de jeugdafdeling. Anderzijds misten we nog wat andere karakters. Daarom hebben we vijf spelers uit Amsterdam en omstreken binnengehaald.”

De hoofdtrainer is zeer tevreden over de spelersgroep die momenteel op het veld staat. Volgens Sint is deze dan ook goed genoeg om in de derde klasse mee te komen. “Op voetbalgebied moeten we zeker nog stappen maken, maar qua cohesie zit het zeker goed. Iedereen heeft zijn gezicht dezelfde kant op staan en we hebben niets te klagen over de resultaten die we boeken. Uiteindelijk is het moeilijker om erin te komen dan erin te blijven. Wanneer deze groep het voor elkaar krijgt om te promoveren dan weet ik zeker dat we ook in de derde klasse blijven spelen.”

Met zijn verleden in de regio van Amsterdam is het geen vreemde gedachten dat Sint nog eens zou terugkeren. De trainer ziet dit zelf eveneens voor zich, al hoeft dat niet direct op het veld te zijn. “Bij GeuzenMiddenmeer doe ik momenteel wat coördinatorwerk en dat vind ik ook heerlijk om te doen. Voorlopig heb ik nog voldoende ambitie om op het veld te staan. Over een aantal jaren lijkt het me echter mooi om achter de schermen mijn bijdrage te kunnen leveren. Dan keer ik graag terug bij een Amsterdamse vereniging.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)