Remontada voor JOS/Watergraafsmeer in Staphorst

Twee keer terugkomen van een achterstand. JOS/Watergraafsmeer knokte zich terug van een 1-2 achterstand in de returnwedstrijd tegen Staphorst. Ook in Staphorst moest het via een 0-1 voorsprong en 2-1 achterstand weer terugknokken. De Amsterdammers wonnen met 2-4. Daarmee is JOS een ronde verder in de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie.

De Amsterdammers begonnen goed aan de wedstrijd en kregen in de eerste helft een aantal kansen. JOS kwam voor rust op voorsprong door een vallend kopdoelpunt van Martin Cambell. Eentje die de doelpunten van Beb Bakhuijs, zijn handelsmerk, zou doen verbleken. In het laatste deel van de eerste helft werd het spel ruwer en kregen beide teams het kort aan de stok met elkaar, een weinig zeggend opstootje werd gesust met enkele gele kaarten.

Onbedwingbare lust Tim Plemper

Na rust ging thuisploeg Staphorst op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er al snel. Martin van ’t Ende, in Amsterdam miste hij een penalty, kopte de 1-1 binnen. Vijf minuten later werd het 2-1 voor Staphorst. Aleksandar Janković profiteerde van een zee van ruimte op de helft van JOS en schoot de bal laag in de korte hoek, achter JOS-doelman Bas Schol die daar niet vrijuit ging. JOS drong nu weer aan op de gelijkmaker, maar Staphorst-doelman Zwinselman hield zijn ploeg in de wedstrijd. In de 83e minuut maakte invaller Tim Plemper de aansluitende 2-2 en in de extra tijd was het goudhaantje Plemper met opnieuw een doelpunt; 2-3.

Beste wedstrijden

In de verlenging was het JOS dat het betere spel speelde. In de allerlaatste minuut van de eerste verlenging was het Boris Santen die voor lucht en de – naar later bleek – overwinning zorgde: 2-4. ,,Het was daarna vooral tegenhouden en snakken naar adem”, zou Cor ten Bosch later verklaren. ,,Een gekkenhuis in die kleedkamer bij ons. Zo mooi! Al die jonge mensen die zo blij zijn. Dit ga ik echt enorm missen. Ik denk dat we afgelopen woensdag en vandaag onze beste wedstrijden van het hele seizoen hebben gespeeld. Eerlijk: ik had er bst even een zwaar hoofd in toen ik zaterdagochtend de bus in stapte. Ik heb Staphorst wel geprobeerd te verrassen met wat positiewisselingen. En, Plemper viel goed in! Hij heeft hard gewerkt en twee keer gescoord. Maar ook Sam Nijpels was onverslaanbaar in de lucht. Ik moest Tony Tol wisselen, die zat er doorheen. Dit is echt memorabel, in mijn beleving hebben we drie wedstrijden in twee gespeeld. Vanavond doe ik even rustig aan”, lachte Ten Bosch.

HBC

JOS mag in de volgende ronde van de nacompetitie aantreden tegen HBC. Deze bekende tegenstander uit de competitie won via strafschoppen van Scherpenzeel. Er wordt woensdag-zondag gespeeld. Te beginnen met een uitwedstrijd voor JOS op woensdagavond in Heemstede.

Archief-foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)