Home / slideshow / René van Vark neemt met promotiefeest afscheid van AFC TABA
René van Vark

René van Vark neemt met promotiefeest afscheid van AFC TABA

AFC TABA behaalde afgelopen weekend een groot succes door tegen Spaarnwoude promotie naar de derde klasse af te dwingen: 0-3. Voor René van Vark was het zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer van de vereniging, waarmee hij de periode zeer succesvol afsloot.

Wie de eerste tien minuten van het duel tussen TABA en Spaarnwoude zag, was niet direct overtuigd van een overwinning voor de Amsterdammers. Het was Spaarnwoude namelijk dat uitstekend uit de startblokken schoot en zomaar op voorsprong kon staan, maar niet volledig scherp was voor het doel van TABA. Vervolgens kwam de laatste club echter beter in de wedstrijd en kwam het na twintig minuten zelfs op een voorsprong te staan. Pepe Dekker was de maker van de openingstreffer.

In de tweede helft wist TABA de lijn door te trekken en kwam het op 0-2. Na een redding van doelman Roel Hoek kwam de bal terecht bij Emiel Smeets die het doelpunt op zijn naam zette. Met het meegekomen publiek wist de ploeg van Van Vark daarna de voorsprong te behouden en ook nog eens de derde treffer te maken. Tijmen de Vreeze zorgde voor de genadeklap voor Spaarnwoude, waarmee het promotiefeest compleet was.

De oefenmeester merkte dat zijn ploeg voornamelijk veel vertrouwen uitstraalde. “Dat is niet alleen iets van de laatste wedstrijd, maar dat zie je eigenlijk al maanden terug”, zo stelt Van Vark. “In de competitie hebben we veel punten gepakt en heb ik het gehele jaar eigenlijk kunnen beschikken over de complete spelersgroep. We hadden zelfs de luxe om voorafgaand aan de nacompetitie wat jongens rust te bieden, terwijl het vertrouwen bleef groeien. Met deze promotie zijn we klaar voor de derde klasse.”

Aankomend seizoen staat Hans Bergsma voor de groep. Van Vark denkt dat de nieuwe hoofdtrainer nog veel uit de selectie kan halen. “Er zit absoluut voldoende rek in. Het is een jonge groep met spelers die voor elkaar door het vuur gaan. Natuurlijk is het jammer dat ik er nu uitstap, maar aan de andere kant stop ik op een fantastisch hoogtepunt. Ik ben ervan overtuigd dat het team in goede handen is bij Hans. Voor hem hoop ik op eenzelfde soort succes.”

Zélf gaat hij aankomend seizoen aan de slag bij RODA ’23, waar hij de zaterdagselectie onder zijn hoede gaat nemen. “Ik vind dat ik een prachtige rij met clubs achter mijn naam heb staan en daar past RODA ’23 mooi tussen. Het is leuk om op derde klasse-niveau te gaan werken en ik kan ondertussen op zondag bij mijn kind langs het veld staan als supporter”, aldus Van Vark, die stelt zeker nog open te staan voor een zondagclub.

Tekst: Jordi Smit
Foto: AFC TABA

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend