Restant DHSC – Ajax levert 4 goals op

Op zaterdag 18 november werd er afgetrapt bij de wedstrijd tussen DHSC en Ajax. In Utrecht werd er echter maar 45 minuten gevoetbald, want zware regenval had het veld tot een modderpoel gemaakt. Vier weken later werden de resterende 45 minuten uitgespeeld, waarbij al een 0-2 stand op het scorebord stond. In november hadden Tristan Buis en Ali Akla al voor Ajax gescoord.

Sinds het eerste deel van de wedstrijd is er veel anders bij DHSC. Zo werd trainer Mark Verkuyl de laan uitgestuurd, sindsdien hebben de gebroeders Sneijder (Jeffrey & Wesley) de technische touwtjes in handen. In de drie volgende wedstrijden werden 9 punten behaald, Ajax haalde 6 punten. Alleen vorige week tegen SV Huizen werd er een nederlaag geleden.

Ajax was dus gewaarschuwd en kon na de off-day in Huizen zich geen misstap meer permitteren. Kevin van Kippersluis speelde als rechtsback ten faveure van Guilliano With. En Aszaki Suzuki speelde voor Ligeon.

DHSC vloog uit de startblokken, maar de bezoekers bleven ijzig kalm en controleerden de eerste minuten. Tien minuten na de herstart maakte Lars Middelwijk een overtreding op de uitstekend spelende Ali Akla. Arbiter Kuijntjes gaf de oud-speler van Ajax geel. Echter was dit zijn tweede gele kaart van het duel, want op 18 november maakte hij ook al een overtreding op Akla. Dat betekende dat Middelwijk kon inrukken.

Hierna domineerde en voetbalde Ajax als vanouds, met prima verzorgd veldspel werd continu de aanval gekozen en sneden de Amsterdammers veelvuldig door de defensie van DHSC heen. Echter nog zonder resultaat. Dat veranderde in de 64e min toen Tristan Buis de eerste serieuze kans kreeg, die hij vervolgens wild over schoot.

Het frivole Ajax had veel meer rust aan de bal dan het opportunistische DHSC en dat moest toch wel uitbetaald gaan worden. Dat gebeurde ook in de 69e minuut toen Carlos Opoku, na uitstekend voorbereidend werk een voorzet gaf op Kenneth Misa Danso. Hij verschalkte keeper Thom Buis: 0-3.

Na de treffer was het Utrechtse verzet gebroken. Ajax speelde misschien wel de beste wedstrijd van de laatste weken, als het gaat om focus houden en professionaliteit. Het werd vervolgens voor DHSC en pijnlijk kwartiertje want de ene na de andere kans voor Ajax ontstond. Zo was het Tristan Buis die naamgenoot doelman Buis op zijn pad vond, maar wist de kans niet te converteren tot een doelpunt.

Routinier Misa Danso was in de 72e minuut dicht bij de 0-4, maar ook hij vond doelman Buis op zijn pad. Een minuut later was Akla niet te stoppen, maar hij schoot rakelings naast. Toch viel de 0-4 snel. Na een uitstekende actie van Akla liep Kenneth Misa Danso de vierde treffer binnen.

Het werd zo langzamerhand een nachtmerrie voor de thuisclub want de vele toeschouwers hadden waarschijnlijk toch wel op een stunt gerekend maar niet op en oorwassing. Die in de 79e minuut en vervolg kreeg. Een corner van Misa Danso werd binnen gekopt door Opoku: 0-5.

Invaller Renzo Neuhaus bekroonde zijn invalbeurt bijna met een doelpunt in de 81e minuut, ware het niet dat doelman Buis weer eens in de weg stond. Toch viel de zesde Amsterdamse treffer alsnog. En wel vijf minuten voor tijd toen dezelfde Neuhaus een messcherpe voorzet gaf. De instomende Misa Danso complementeerde zijn hattrick en maakte de 0-6. Toch was DHSC dichtbij de eretreffer. Een kopbal van Kenneth Aninkora ging over. Vlak voor tijd maakte Kai Heerings weer speelminuten, nadat hij in de wedstrijd tegen WV-HEDW een zware blessure had opgelopen.

Ajax-trainer Sander Middelbeek had zijn spelers vooraf een duidelijke boodschap meegegeven: dezelfde concentratie als in de eerste 45 minuten moest worden opgebracht. De Amsterdammers hebben de titel winterkampioen gewonnen, want ze gaan als lijstaanvoerder te winterstop in. De oefenmeester hecht daar weinig waarde aan. “Natuurlijk is dat leuk en we hebben een aardige eerste seizoenshelft gehad, maar wat mij betreft is het nog niet goed genoeg!”

Tekst: Marcel Wagenmakers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)