De Meteoor

Riante overwinning De Meteoor op Alkmaarsche Boys

De Meteoor boekte zondagmiddag een ruime overwinning op Alkmaarsche Boys. Het werd maar liefst 1-5 voor de Amsterdamse bezoekers.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 4B

Er waaide een harde wind over het complex van Alkmaarsche Boys, waar beide ploegen gedurende het duel last van hadden. De Meteoor had de mazzel de eerste helft wind mee te hebben, waardoor de ploeg van Trevor Strobbe prettig de wedstrijd in kon gaan. Binnen een mum van tijd stond De Meteoor dan ook op een voorsprong.

In de beginfase misten de bezoekers nog een aantal kansen, maar na een kwartier was het raak. Rechtsback Bryan Molenaar schoot vanaf de middenlijn over de keeper van Alkmaarsche Boys heen het doel in. Dit was het startschot voor De Meteoor om door te gaan. De Meteoor breidde de voorsprong al snel uit. Een voorzet vanaf de zijkant kwam terecht bij Mo Amakran. Hij kapte de voorstopper uit en schoot raak: 0-2. Vlak voor rust kopte Amakran ook de 0-3 binnen.

De tweede helft had De Meteoor het, met de tegenwind, lastiger, maar wist het uitstekend overeind te blijven. De Amsterdammers besloten verder in te zakken en met de snelheid voorin op de counter te spelen. Dat lukte goed, waardoor De Meteoor eveneens het vierde doelpunt wist te maken. Yuri Nederlof werd diep gestuurd op de rechterkant en gaf de bal voor op Amakran. Hij maakte vervolgens zijn derde doelpunt van de dag.

Alkmaarsche Boys wist een kwartier voor tijd alsnog een doelpunt te maken uit een hoekschop, maar het was te laat om de wedstrijd nog spannend te maken. Het laatste doelpunt was voor De Meteoor, dat via Brandon Voorn de 1-5 maakte. Het was de eindstand van de dag. Met de overwinning blijven de Amsterdammers ruim bovenaan staan. Volgende week staat de topper met Dynamo SC op het programma.

“De tegenstander was écht een voetballend goede ploeg”, vertelt trainer Strobbe na de wedstrijd. “Alleen De Meteoor was vandaag heer en meester. Het was prettig dat we weer een keer in staat waren het duel direct op slot te gooien. Als je volgende week wint, dan moet je jezelf schamen wanneer je het dan nog weggeeft. Daar kijken we dan ook naar uit.”

Tekst: Jordi Smit