Home / Algemeen / Richard Pel nog drie jaar bij JOS Watergraafsmeer

Richard Pel nog drie jaar bij JOS Watergraafsmeer

Zaterdag derdeklasser JOS Watergraafsmeer staat ook de komende drie jaar onder leiding van trainer Richard Pel. Maandagavond kwamen de club en de oefenmeester deze verbintenis overeen. Pel is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij de club uit Amsterdam-Oost en staat momenteel op de derde plaats.

Deze uitzonderlijk lange verlenging komt mede tot stand door het goede beleid van de club en de goede resultaten van het eerste zaterdagelftal in de derde klasse B. Pel: “De samenwerking tussen mij en de club verloopt zeer goed. Dat komt mede door het heldere beleid van het bestuur en de normen en waarden die JOS nastreeft. Het is gewoon een grote familie.” 

Naast de goede organisatie doet JOS Watergraafsmeer het ook erg goed in de zaterdag derde klasse. Na een mooie reeks wedstrijden te hebben neergezet staat de promovendus nu op een keurige derde plaats met drie punten achterstand op het op de tweede plaats staande Overbos. Het net uit de zaterdag vierde klasse gepromoveerde team is dus goed op weg om de nacompetitie te halen en dus te promoveren naar de  tweede klasse. Pel: “Ik ga altijd voor de winst en dus gaan we ook zeker voor promotie dit seizoen. We hebben een zeer gretig team met een goede trainingsopkomst dus waarom zouden we voor handhaving gaan?”

Richard Pel

Pel heeft zeker plannen om met de zaterdagtak een niveau hoger uit te komen. Pel: “De zondag blijft natuurlijk altijd de prioriteit houden binnen de club maar door dit beleid zal de samenwerking tussen de zaterdag en de zondag een stuk hechter worden. Wij moeten de jongens die het nu op zondag net niet redden goed opvangen  en zorgen dat ze alsnog, een jaar later, die stap kunnen maken. Wij worden dus een soort opleidingsteam voor de zondag.”

Op zaterdag 15 februari speelt de ploeg van Richard Pel om Sportpark Drieburg thuis tegen koploper Amstelveen Heemraad. Kijk voor de actuele stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B.

Verslag Rob Wiggerink
Foto’s Hans van Beek