Rick van der Burg scoort erop los voor FC Weesp (zaterdag)

Rick van der Burg was met recht dé man van het weekend. De aanvaller van zaterdag vierdeklasser FC Weesp nam in de met 1-9 gewonnen wedstrijd tegen Zuidoost United liefst acht doelpunten voor zijn rekening.

Naar eigen zeggen scoorde hij nog nooit acht maal in één wedstrijd. “Dit seizoen heb ik weleens vier en vijf keer in een wedstrijd gescoord, maar dit is wel een record. In totaal sta ik nu op 28 doelpunten. Mijn doel was tussen de 25 en 30 doelpunten maken dit seizoen, maar daar moet ik wel overheen kunnen gaan als ik zo doorga”, vertelt Van der Burg.

Al sinds zijn jeugd speelt de spits voor FC Weesp, waar hij eerder voor het zondagelftal in de tweede klasse uitkwam. Destijds stond hij niet in de aanval. “Ik speelde vooral op het middenveld en soms ook als rechts- of linksback door een gebrek aan verdedigers. Maar ik heb de overstap gemaakt omdat ik lekker op zaterdag wilde voetballen. Bij de zondag trainden we vaak op vrijdagavond en dan moest je op zaterdag rustig aan doen zodat je op zondag een beetje fit was. Dan ben je heel je weekend kwijt. Dat wilde ik niet meer.”

De resultaten van het zaterdagelftal zijn niet zoals gehoopt. Vorig jaar eindigde FC Weesp als nummer twee en strandde uiteindelijk in de nacompetitie, nu staan ze teleurstellend op de zesde plek. Maar teruggaan naar de Zondag 1 denkt Van der Burg niet aan. “Ik blijf het liefst op zaterdag voetballen. Als het goed is komen er volgend jaar meer spelers van de zondag naar het zaterdagelftal. Wie weet kunnen we dan promoveren.”

Archieffoto: Koos van der Leest
Tekst: Jesper Roele

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)