Kiri Kalaitzis is de nieuwe hoofdtrainer van VPV Purmersteijn
(Foto: Jaap Maars)

RKDES op de rand van promotie na zege tegen Charlois

RKDES is weer dichtbij promotie naar de zondag tweede klasse. Nadat het via de promotiepoule op de laatste dag misging voor de ploeg van Kiri Kalaitzis, zijn de Kudelstaarters nu opnieuw een zege verwijderd van de stap omhoog. In de eerste ronde van de nacompetitie werd Charlois geklopt.

Met clubtopscorer Indy van Koert na drie weken afwezigheid (vakantie) weer in de basis had RKDES het in het begin lastig tegen het fysiek sterke Charlois. Toch slaagde de thuisploeg er vlak voor rust in om het verschil te maken. Uit een vrije trap van Elias El Hadji kopte Erik Overvliet, die zijn kompaan in het hart van de verdediging Troy Zwanenberg na tien minuten geblesseerd zag afhaken, raak: 1-0.

De bezoekers uit Rotterdam moesten in de tweede helft de aanval zoeken om de stand snel gelijk te trekken. In die fase hield RKDES-doelman Wilbert Klijmij zijn ploeg op de been met een knappe redding. De Kudelstaarters loerden op de counter en sloegen op die manier ook toe. De vlak daarvoor ingevallen Lennart Kok vergrootte na ruim een uur spelen de marge: 2-0. De voorsprong kwam niet meer in gevaar. Wat Charlois immers ook probeerde, de verdediging van RKDES hield vrij eenvoudig stand.

Volgende week maandag wordt op neutraal terrein (bij AVV Alphen) tegen herkanser ESTO gestreden om een ticket voor de tweede klasse. De verliezer krijgt daarna nog een kans. Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Archieffoto: Jaap Maars