Home / Algemeen / Rob Overvliet (Noordwijk): “Heerlijk dat ik weer zulke potjes kan spelen”

Rob Overvliet (Noordwijk): “Heerlijk dat ik weer zulke potjes kan spelen”

Een jaar bij Amstelveen in de zaterdag tweede klasse was Rob Overvliet niet heel goed bevallen. In Noordwijk is de 25-jarige verdediger weer terug op zijn niveau. Voor de zaterdag Hoofdklasser is het doel glashelder: slagen of falen.

De eerste twee wedstrijden moest Overvliet nog toekijken vanwege een schorsing. Inmiddels heeft hij zich in de basis geknokt bij de Noordwijkers. Tegen Swift (4-0) was de mandekker zelfs trefzeker. “Ik heb hier drie seizoenen gespeeld en weet wat ik kan. Het is even afwachten hoe je terugkomt van een jaartje tweede klasse. Tijdens de voorbereiding heb ik gemerkt dat ik snel weer aanhaakte. Je verleert het immers niet. Het gaat goed, helemaal nu we in een goede mood zitten en veel winnen. Het is heerlijk om weer dit soort potjes te spelen.”

In Noordwijk smachten ze al enkele jaren naar promotie richting de Derde Divisie. Overvliet is met een duidelijk doel teruggekomen. “We hebben het al een aantal keren misgelopen, dus dan ben je voorzichtig in het benoemen van doelstellingen. We hebben de potentie, maar moeten niet te vroeg juichen. Laten we niet teveel druk op onszelf leggen.” Toch doet hij dat onbewust wel. “We moeten die favorietenrol wel waarmaken. Het seizoen is mislukt als we het niet halen. Dus het wordt slagen of falen.”

Bij Amstelveen Heemraad lukte het hem niet om te promoveren. Ondanks dat zijn verblijf van korte duur bleef (één seizoen) volgt Overvliet zijn oude club nog op de voet. “Nog altijd spelen een aantal vrienden en collega’s daar. Ik volg ze elke week. Af en toe ga ik even kijken, zoals in de voorbereiding. Er zijn wel veel nieuwe namen bijgekomen. Ik hoop dat ze het goed doen, dat zou leuk voor ze zijn.”

Foto’s José Mol