Swift fors onderuit bij koploper Noordwijk

AVV Swift is in de zaterdag Hoofdklasse A tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Koploper Noordwijk trakteerde de Amsterdammers op een ruime nederlaag. “Blijkbaar zijn wij nog niet klaar voor het geweld van de bovenste ploegen.”

Een keihard lesje in effectiviteit. Weggecounterd. Aanvoerder Mike Ruijter (bij afwezigheid van Rutger de Vries) probeerde de afstraffing van Swift te verklaren. Een matige eerste helft, en een rode kaart voor Max van Wakeren (twee keer geel) vlak na rust, zorgden ervoor dat het duel al gespeeld was toen Swift er langzaam inkwam.

Op een snelle poging van Tim Wulffraat na had Noordwijk-doelman Mustafa Amezrine weinig te doen. Vervolgens bracht Denzel James de thuisploeg aan de leiding. Na tien minuten liet de rappe buitenspeler iedereen zijn hielen zien om vervolgens doelman Anthony van den Eerenbeemt te passeren. De sluitpost stond vanwege liesblessures voor Bogdan Cnmstantin en Jordy Wens onder de lat van de Amsterdammers.

Een opmerkelijk moment, waarbij scheidsrechter Germs tot grote verontwaardiging bij Swift een overtreding op Wulffraat over het hoofd zag, leidde de 2-0 in. Noordwijk brak razendsnel uit, Van den Eerenbeemt kon nog redding brengen op de inzet van Raymond Manuputty, maar was kansloos bij de rebound van James. “Het eerste halfuur was niet goed, niet scherp genoeg, niet fel genoeg. Dan ga je naar de slachtbank tegen deze tegenstander.”

Swift stelde daar in aanvallend opzich weinig tegenover en moest nog voor de rust de derde tegentreffer incasseren. Van den Eerenbeemt greep mis bij een hoekschop van Martijn Le Congé en Rob Overvliet (vorig seizoen nog Amstelveen, red.) tikte met enig fortuin de 3-0 binnen. Toen Van Wakeren in de eerste minuut van de tweede helft zijn tweede gele kaart kreeg nadat hij te laat in kwam glijden bij Overvliet, kreeg Swift de volgende tegenslag te verwerken.

Met een 3-0 voorsprong en tegen tien man vond Noordwijk het prima. De thuisploeg nam zichtbaar gas terug, waardoor Swift iets meer aan het voetballen kon komen. Tot de gasten in de buurt van het strafschopgebied kwamen. Meer dan een afstandsschot van Mallqui Cabezas (hoog over) en een doorgeschoten voorzet van invaller Syrano Morrison werd er niet gecreëerd. Namens Noordwijk raakte Emiel Wendt van dichtbij de lat en bepaalde Tjeerd Westdijk een kwartier voor tijd de eindstand op 4-0.

“Hoe langer je ongeslagen blijft, hoe dichterbij de nederlaag komt. Dan maar tegen de koploper”, zei Ruijter. “Maar zo pijnlijk is wel zonde. Blijkbaar zijn wij nog niet goed genoeg voor het geweld van de bovenste ploegen en moeten we even een pas op de plaats maken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A.