Legmeervogels - RODA '23

RODA ’23 draait tegen Legmeervogels achterstand om naar ruime overwinning

RODA ’23 heeft dinsdagavond een knappe overwinning geboekt op bezoek bij Legmeervogels. De bezoekers kwamen in de tweede helft op een 2-0 achterstand, maar wisten deze uiteindelijk om te buigen naar een 2-4 overwinning.

Beide ploegen zijn gedurende deze weken druk in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Legmeervogels was echter een week langer bezig dan de tegenstander, waardoor RODA ’23 uitging van een moeilijke wedstrijd tegen de eersteklasser. De ploeg van trainer Bnar Toofeek had in de openingsfase grip op de wedstrijd en creëerde de nodige kansen voor de openingstreffer. RODA ’23 had alleen moeite in de afronding, want het stuitte verschillende malen op de keeper. Bovendien stond het vaak buitenspel, waardoor het maar niet lukte om op voorsprong te komen. Aan de andere kant was Legmeervogels eveneens een aantal maal gevaarlijk, maar ook de gastheer lukte het niet om te voorkomen dat in de rust nog altijd de brilstand op het scorebord stond.

Na de theepauze veranderde dat, want vroeg in de tweede helft kwam Legmeervogels op voorsprong. Mohamed Diouri kwam vanaf de linkerkant van het veld naar binnen en schoot met zijn rechterbeen genadeloos in de bovenhoek raak: 1-0. Nadat RODA ’23 dichtbij de gelijkmaker was, moest het ook de tweede treffer incasseren. Na slecht uitverdedigen van de Amstelveners lukte het Mick Verschut in tweede instantie om de voorsprong van Legmeervogels te verdubbelen: 2-0.

RODA ’23 vreesde in het tweede bedrijf op een grote nederlaag, maar de club pakte de wedstrijd na de tweede goal weer goed op en maakte zelfs de aansluitingstreffer. De spelers wisten elkaar uitstekend te vinden en combineerden vlot door de linies van Legmeervogels heen, waarna Richie Yeboah de bal binnentikte. Het doelpunt kwam als een verrassing voor de thuisploeg die het spel van het begin van de eerste helft kwijt was. De gelijkmaker, die voortkwam uit een eigen doelpunt, zorgde voor een extra teleurstelling voor Legmeervogels.

De bezoekers roken kansen en bleven energie in de wedstrijd leggen, terwijl Legmeervogels door de drukke voorbereiding en de huidige krappe spelersgroep toe was aan het laatste fluitsignaal. Voor dat signaal wist RODA ’23 echter nog tweemaal te scoren. Beide treffers kwamen op naam van Sergio Drenth te staan. Waar hij bij de eerste treffer profiteerde van een snelle counter van zijn ploeg, maakte hij in de slotfase van de wedstrijd ook nog een kopdoelpunt uit een hoekschop. Daarmee keerde RODA ’23 met een opperbeste stemming huiswaarts.

Tekst: Jordi Smit