Home / Algemeen / RODA ’23 is de baas in Soest

RODA ’23 is de baas in Soest

De ploeg uit Amstelveen versloeg zondag op vijandelijk terrein Sport Organisatie Soest met 1-2. Dat gebeurde met verzorgd voetbal, vanuit een goede veldbezetting en met heel veel inzet. Er vielen liefst drie rode kaarten te noteren, waarvan twee direct, in een mannelijke maar verder faire wedstrijd. Na de onnodige nederlaag in de openingswedstrijd tegen DCG, krijgt RODA langzaam maar zeker de smaak te pakken, met drie punten op deze zondagmiddag tot gevolg.

RODA begon sterk aan de eerste helft. Het eerste kwartier was volledig voor RODA. Het leverde kansen op en het deelde daarnaast nog diverse speldenprikken uit. Na slechts 15 minuten op de klok leek de wedstrijd al vroeg te kantelen in het nadeel van RODA, toen de centrale verdediger van Baest (RODA’23) moest inrukken met rood. Hij trok aan de noodrem. De gevolgen waren in alle opzichten een enorme domper. Ten eerste moest de equipe van Bnar Toofeek verder met 10, daarnaast kreeg SO Soest een vrije trap te nemen. Soest aanvoerder Janmaat schoot dit buitenkansje onberispelijk in: 1-0.

Thomas van Baest kreeg direct rood

Tot dat moment waren de Amstelveense groenen heersend. Er was overal goede druk op de bal, men vond de ruimtes erg makkelijk. Soest stelde er bitter weinig tegenover. Na de rode kaart en de 1-0 achterstand stortte het niet in bij RODA. Coach Toofeek: “Zelfs met 10 tegen 11 waren wij nog de dominantere partij. We maken dan de 1-1 via Quint Piris, die met een goed schot Soest keeper Hein Janmaat het nakijken gaf, en dat gaf een enorme boost binnen ons team. In de rust zaten we bij bijeen en spraken we elkaar vooral goede moed in. Ik heb op het maximale resultaat gehamerd. Onze strijdlust was namelijk toen al fantastisch”.

Vreemd genoeg werd RODA in de tweede helft niet afgejaagd. SO Soest toonde hetzelfde spelbeeld na rust. Het wist geen raad met de slimmigheidjes van RODA. Wat RODA hielp was een direct rode kaart voor Achraf Chidar van SO Soest. De balans in aantal was ineens terug. Het hete potje raakte zodoende nog verhitter. Beide team schuwende de harde duels niet. Quint Piris maakte in de 10 tegen 10 situatie met een rommelige actie de – achteraf gezien – winnende 1-2.

Piris werd in alle opzichten een hoofdrolspeler, want ook hij mocht eerder dan verwacht gaan douchen. Een tweede gele kaart (dus rood) voor de goalgetter van deze zondag. Leidsman Arend Hovinga had zijn handen vol aan beide teams.

Met 9 tegen 10 en al 80 minuten in de benen kreeg RODA logischerwijze geen druk meer op de bal. Het was nu aan SO Soest om aan te vallen. Het werd voor de Soestenaren een kwestie van de ballen erin pompen en blijven pompen. Doelman Bungener pakte een paar heel belangrijke ballen in de slotfase en de lat was RODA goedgezind. Door al het oponthoud liep de speeltijd wel op tot bijna 100 minuten. Het was dan ook met recht 20 minuten overlevingsvoetbal in Soest voor RODA.

Mannelijk voetbal in Soest

Trainer/coach Toofeek: “Dit is zo ontzettend knap, heel veel karakter getoond. We bleven geloven. Wat ik vorige week miste aan lef en bluf, dat heb ik vandaag wel gezien. Ook de invallers hebben een belangrijke bijdrage geleverd. Het was het aanzien meer dan waard voor de opvallend veel aanwezige toeschouwers”.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma voor zondag 9 oktober 2022

Verslag: Harold van Ineveld

Foto’s: Koos van der Leest fotoleest.nl

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)