RODA ’23 onderuit tegen De Merino’s

RODA’23 moest een jammerlijke nederlaag slikken tegen een niet-doorsnee tweede-klasser. De Veenendalers, onder leiding van trainer/coach Henne Oostermeijer (jongere broer van Kees Oostermeijer, red), heeft het roer behoorlijk omgegooid voor de zomer. Met veel versterkingen, ook grote namen, en de nodige bravoure kan menig tegenstander hun borst natmaken. Alleen een kampioenschap / promotie telt op Sportpark de Groene Velden.

RODA’23 ondervond de grote dadendrang aan den lijve in de sportstad Veenendaal. De Amstelveense ploeg werd zaterdagmiddag de 1e helft overrompeld. RODA ’23 kon geen antwoord vinden op de individuele kwaliteiten van de gastheren. “We waren niet op oorlogssterkte en hadden de pech dat er halverwege de 1e helft door een blessure achterin nóg een omzetting moest plaatsvinden, treurde trainer/coach Toofeek”. Met hangen en wurgen werd de rust gehaald, met slechts een 1-0 achterstand. Quincy Arends was de enige trefzekere aanvaller in het eerste bedrijf.

Veranderd spelbeeld

In de rustpauze zette coach Toofeek de puntjes op de I. Het spelbeeld veranderde. RODA’23 vocht zich op karakter knap terug in de wedstrijd. De thuisploeg wist eerst nog de 2-0 op het scorebord te zetten. Wederom was de Bruin aangever en Arends de in-kopper. Na 75 minuten voetbal werd het plots een stuk spannender. Douwe Leenders werd onreglementair gevloerd. Dit buitenkansje wordt vervolgens benut door Quint Piris. RODA ’23 drong aan en was de brutalere ploeg. Een goede aanval volgde en weer Quint Piris die er als de kippen bij was, nu om de 2-2 in te tikken. De wereld inmiddels op z’n kop! Gek genoeg had Douwe Leenders, die overigens samen met Junior Adiegah en de andere invallers indruk maakte, in de tweede helft ook nog de 2-3 voor het binnenschieten.

“Trappen we er toch nog in”

De paniek was inmiddels op de gezichten van de tegenstander en het thuispubliek af te lezen. De 3-2 viel aan de verkeerde zijde voor RODA’23, door een inschattingsfout aan de eigen rechterkant. De thuisploeg wist daarvan te profiteren in de 87e minuut en de wedstrijd gelijk te beslissen (3-2). Grote man aan de blauwe kant was Quincy Arends (De Graafschap, Sportlust ’46, DOVO) die twee van de drie doelpunten voor zijn rekening nam, maar het was aangever Joop de Bruin die zijn team uit de spreekwoordelijke sores vandaan wist te krijgen. Een identieke situatie vanuit de 2-0, het was opnieuw een voorzet en de kopbal, maar dit keer van Julian Heijmans. Hierna kreeg De Merinos nog twee buitenspelkansen die afgekeurd werden. Beide keren was het Arends die de bal mee kon nemen, maar gestopt werd door een fluitsignaal van arbiter Dumont.

Werk aan de winkel

De eerste bekerwedstrijd eindigde voor RODA’23 in een nipte 3-2 nederlaag. Het was niet voldoende voor een resultaat, maar met opgeheven hoofd konden de hoofdrolspelers huiswaarts keren. Genoeg werk aan de winkel voor coach Toofeek in Amstelveen. “We verloren terecht vandaag, zo goed aan onze kant was het niet, maar als we wat verder in het seizoen zijn kunnen wij nog voor menig verrassing zorgen”, was trainer/coach Bnar Toofeek heel duidelijk in zijn bewoordingen.