RODA’23 haalt uit tegen koploper Bloemendaal

Door een indrukwekkende zege op koploper Bloemendaal is zondag derdeklasser RODA’23 nog altijd ongeslagen dit kalenderjaar. De ploeg van Cor ten Bosch was met 5-1 veel te sterk voor de gasten. Yorick van der Deijl en Tim Steij waren allebei twee keer trefzeker, ook Lennart Rust pikte zijn doelpunt mee.

Zo eerlijk als Ten Bosch is, erkende hij dat de 5-1 misschien wat geflatteerd was. “Maar we hebben meer dan verdiend gewonnen. In 2017 draait het lekker. Er staat nu een strijdbaar RODA’23, iedereen knokt voor elkaar. Daarnaast scheelt de terugkeer van Daan Stevens als doelman een hoop, we hebben een stuk meer rust.” De basis voor de ongeslagen reeks in 2017 hiervoor werd volgens de oefenmeester tijdens het trainingskamp in Portugal gelegd, waar de Bovenkerkers de Algarve Cup wonnen. “We hebben uitgebreid met elkaar gesproken en sindsdien zijn alle kwartjes op de juiste plek gevallen.”

Toch was hij niet heel tevreden. “In de eerste vijftien minuten was het verdedigend echt dramatisch. Sommige spelers stonden een beetje op eieren te spelen, het was niet om aan te zien.” Een vroege openingstreffer van clubtopscorer Yorick van der Deijl werd snel ongedaan gemaakt door Bloemendaal. Floris van Dam strafte een grote verdedigingsfout af. Vervolgens hield Stevens zijn ploeg in de wedstrijd. Op het moment dat RODA’23 beter in de wedstrijd kwam, zorgde Van der Deijl met een benutte strafschop voor de 2-1 ruststand.

Bloemendaal moest vervolgens in de aanval om de gelijkmaker te produceren. In de tegenaanval maakte RODA’23 dankbaar gebruik van de geboden ruimte. Aanvoerder Tim Steij was sneller dan zijn directe tegenstander en tekende in de vijftigste minuut voor de 3-1. “Daarna was de wedstrijd eigenlijk al beslist.” Lennart Rust, na goed afleggen van invaller Daan Post, en een tweede treffer van Steij zorgden voor de 5-1 eindstand. De Bovenkerkers stegen hierdoor naar de vijfde plaats.

Dat RODA’23 op slechts twee punten van de derde plaats (DWS) staat, maakt voor Ten Bosch op tweederde van de competitie niet heel veel uit. “Ik kijk nog niet naar de stand. Wij moeten onze wedstrijden blijven winnen en dan derde of vierde eindigen, zodat we de nacompetitie in kunnen. In deze competitie kan van alles gebeuren. We zijn slecht begonnen en hebben nu alles goed op de rit. Het zou fijn zijn als we ons daar straks ook voor kunnen belonen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)