Foto RickySportphotography

Ron van der Velde had gehoopt dat OSV verder zou zijn

Na zes wedstrijden staat OSV op een twaalfde plaats in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Ron van der Velde behaalde pas vier punten en wacht al ruim een maand op de tweede overwinning.

De oefenmeester had gehoopt dat zijn ploeg verder zou zijn dan de twaalfde plaats. “Er zijn belangrijke spelers vertrokken in de zomer, waardoor we niet meer echte leiders in het team hebben. In de voorbereiding werd wel duidelijk dat we aardig kunnen voetballen, maar ik hoopte dat alles sneller op zijn plaats zou vallen. Wij hebben ook pech gehad in de laatste wedstrijden en een aantal jongens kampten met blessures. Dat we al een maand wachten op een overwinning, begint niet te knagen aan ons. De laatste weken wordt het spel beter.”

Van der Velde kreeg er afgelopen zomer een aantal spelers bij van de zondagselectie die werd opgeheven. “Ik ben tevreden met de selectie die ik tot mijn beschikking heb. Het is een leuke groep, bestaande uit jongens die al sinds de jeugd met elkaar voetballen. We zullen nog wel stappen moeten maken. Wij hebben spelers met veel individuele klasse, maar moeten juist meer als team gaan spelen.”

Komend weekend krijgt de ploeg AMVJ op bezoek. Van der Velde weet niet wat zijn OSV te wachten staat. “De één zegt dat AMVJ veel geblesseerden heeft en een goede ploeg is met aanvallend voetbal, de ander zegt dat AMVJ weinig voorstelt. De laatste keer dat ik tegen AMVJ heb gespeeld is vier jaar geleden (als trainer van Castricum, red.), dus dat zal inmiddels wel weer een heel ander team zijn.”

Een overwinning is wenselijk voor de club uit Oostzanerwerf, dat alleen de eerste competitiewedstrijd van DVVA won. Van der Velde, bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van OSV, hoop dit seizoen niet met het degradatiespook te maken te krijgen. “Als wij boven die streep eindigen, hebben we het goed gedaan. Het is te hopen dat alle spelers zo lang mogelijk blessurevrij blijven en met de week fitter worden. Dan kunnen we ook mee gaan doen voor de periodetitel.”

Verslag: Roy Baltus
Foto: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)