Rood aangelopen Purmersteijn verliest op Urk

Voor Purmersteijn stond zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen en op Urk op het programma. Een ploeg die uit de laatste vier wedstrijden slechts twee punten wist te behalen en duidelijk in een mindere fase van de competitie zit. Bij Purmersteijn had men vertrouwen in een goed resultaat. Uit de laatste drie wedstrijden werden zeven punten behaald. Van Urk vertrokken de Purmerenders zaterdag met lege handen: 4-0.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zaterdag B

Trainer Martijn van Ophuizen moest Rano Burger missen wegens een blessure, daarentegen was centralev erdediger Bowedee Burleson weer hersteld na een zware blessure. Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Maurice Paarhuis trok Purmersteijn het initiatief naar zich toe en kreeg in de eerste vier minuten drie kansen. Eerst was het spits Daniël Schermer die op rechts de diepte werd ingespeeld en de bal van zijn been liet vertrekken. Doelman Richard Strijker ranselde de bal knap uit zijn doel. Een minuut later was het Wadie Daouameur die een vrij veld voor zich had, maar ter hoogte van de rand van het strafschopgebied een duwtje kreeg van een verdediger. Daardoor raakte hij uit balans en ging deze kans verloren. Ook Daniël Schermer werd vanuit de diepte aangespeeld maar zijn schot miste precisie.

Na 20 minuten herpakte de thuisploeg zich enigszins. Hoewel het in technisch opzicht minder was dan Purmersteijn, stroopte het de mouwen op en kreeg pas in de 28e minuut een mogelijkheid om het doelman Richard de Groot echt moeilijk te maken. De schuiver van de bonkige spits Jelle de Boer werd knap gestopt. Hoewel Purmersteijn meer balbezit had, wist het in die fase weinig kansen te creëren. Uit een vrije trap van linkervleugelverdediger William de Boer in de 36e minuut was het Riekelt-Jan Brands die in scoringspositie kwam en flink uithaalde. Tegen de verhouding in joeg hij de bal keihard in de touwen joeg, 1-0. Nadat in de 42e minuut Daniël Schermer uit een pass van Alex Treueren een teenlengte tekort kwam om Purmersteijn op gelijke hoogte te brengen, was het in de tegenaanval Bowedee Burleson die een dieptepass ongelukkig op zijn voet kreeg. Daardoor had William de Boer een vrij veld voor zich. Kort voor het strafschopgebied stopte Burleson hem alsnog af, maar hij kreeg daarvoor van de scheidsrechter de rode kaart te zien. De vrije trap werd door De Groot uit de hoek gehaald, waardoor het bij rust nog 1-0 stond.

Na de rust was Mark de Loor in de ploeg gekomen voor Genairo Promes. Urk zette meteen na de rust Purmersteijn onder druk. De gastheer kreeg kansen en vooral Jelle en William de Boer maakten het keeper Richard de Groot lastig maar wist een paar maal fraai in te grijpen. In de 59e minuut was het Ruben Adneij die het aan de stok had met Urk-speler Riekelt Nentjes. Na een licht handgemeen maakte Adneij een trappende beweging. Dat was scheidsrechter Paarhuis niet ontgaan en met de rode kaart voor de ogen mocht Adneij ook vervoegd de kleedkamer opzoeken. Purmersteijn moest met negen man verder. Hierna zette Urk Purmersteijn zwaar onder druk. Toch was het Schermer die de kans had Purmersteijn op gelijke hoogte te brengen. Met een katachtige reactie haalde doelman Richard Strijker de bal uit zijn doel. In de 67e minuut kwam Urk op een 2-0 voorsprong. Uit een voorzet vanaf de rechterkant van Jan van Slooten kopte verdediger Klaas Kramer tegendraads schitterend raak en was de wedstrijd in wezen gespeeld. Ondanks het feit dat Richard de Groot nog in het vervolg van de wedstrijd diverse knappe reddingen verrichtte, eindigde de wedstrijd door twee doelpunten van Lucas Schraal in de 73e en 88e minuut in een 4-0 overwinning voor Urk.

Zo weet Purmersteijn nog niet echt los te komen van de gevarenzone. De Purmerenders taan nu twaalfde met 13 punten uit 12 duels.

Opstellingen Purmersteijn: Richard de Groot (d), Shaquille Doorson, Dowedee Burleson, Nathan Sibilo, Alec Treuren, Lester Aarsman, Adney, Boyd Mak, Ruben Adney, Genairo Promes (46. Mark de Loor),Daniël Schermer, Wadie Daouameur.

Test: Auwel Prins