Roodgekleurd OFC raakt tegen Quick aansluiting met top kwijt

Bovenin de Derde Divisie zondag heeft OFC weer een pas op de plaats moeten maken. De ploeg van Eric Heerings verloor niet alleen met 1-4 van middenmoter Quick, het raakte ook verdedigers Bryan Ottenhoff en Mike Brantjes kwijt met rode kaarten.

“Op een gegeven moment kom je mensen tekort”, zei Heerings, nadat zijn ploeg de hele tweede helft met negen man moest overleven. Ottenhoff kreeg na een halfuur, bij een 1-1 stand, zijn tweede gele kaart en vlak daarna bleek scheidsrechter Te Kloeze in een drukke situatie voorafgaande aan een vrije trap een vermeende elleboogstoot van Mike Brantjes richting Bright Ampong te hebben waargenomen. Brantjes kon direct met rood vertrekken, wat een zeer discutabele beslissing bleek.

Over de eerste helft was Heerings duidelijk. “Wij waren beter, ondanks dat we met 0-1 achterkwamen.” Daarmee doelde de oefenmeester op de vroege openingstreffer van Marc Boshoff. Chakib Tayeb trok de stand vervolgens gelijk. De aanvaller, die de nog altijd geblesseerde clubtopscorer Reda Kharchouch in de spits verving, reageerde goed op een diepe bal en liet doelman Jari Puister met een fraaie lob kansloos: 1-1.

Na de rust kon OFC het lang volhouden, totdat Quick halverwege de tweede helft weer aan de leiding kwam. Uit een hoekschop kopte Frank van der Heiden raak. Daarmee was het verzet van de thuisploeg gebroken. Een kwartier voor tijd benutte Kai van Hese een strafschop voor de 1-3 en in de slotminuut bepaalde Boshoff de eindstand op 1-4.

Voor de Oostzaners, die naar de vijfde plek zijn gezakt, was dit een wedstrijd om snel te vergeten. “We zullen toch weer vooruit moeten”, besloot Heerings. Volgende week gaat OFC op bezoek bij koploper TEC. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.