Roy van Essen (SDO) wordt bij WVHEDW herenigd met oud-teamgenoten

Zaterdag eersteklasser WVHEDW heeft zich opnieuw dankzij het eigen netwerk van hun spelers kunnen versterken. Roy van Essen komt over van zondag Hoofdklasser SDO. Daar kwam de 23-jarige buitenspeler dit seizoen weinig aan spelen toe.

Met Kick van Aelst (ex-SDO), Matthijs Coenradi, Tim Correia en Damien de Vegt (allen ex-RODA’23) komt Van Essen niet heel onbekend binnen. Via laatstgenoemde kwam hij ook in contact met de clubleiding, nadat hij zelf besloot na drie jaar te willen vertrekken bij SDO. “De eerste twee seizoenen stond ik in de basis, dat ging altijd heel goed. Maar de trainer (Ivar van Dinteren, red.) vertrok en zijn opvolger (Koen Janssen) had een andere visie. Voor mijn gevoel ben ik daar niet genoeg in voorgekomen.”

Van Essen sprak met Pancratius en WVHEDW, twee soortgelijke clubs als SDO, en hield aan allebei een goed gevoel over. Wel stelde hij zijn definitieve keuze even uit omdat hij eerst een gesprek wilde met de nieuwe trainer van WVHEDW. Dat vond vorige week telefonisch plaats met Marcel Valk. “Het klikte prima. Bovendien: WVHEDW speelt op zaterdag, dat is voor mij een pluspuntje. Nu ben ik op zondag mijn hele dag kwijt met alle verre uitwedstrijden. Mijn master vergt ook veel tijd en het is lekker om dan eens op zondag vrij te zijn of ergens rustig een wedstrijdje te kunnen kijken.”

De voormalig speler van RODA’23, die zichzelf als een klassieke buitenspeler typeert, is de vierde aanwinst voor volgend seizoen. Eerder versterkte de eersteklasser zich met Lorenzo Zorn, Matthijs Coenradi (beiden Argon) en Noud Schartman (Legmeervogels).

Foto: Johan van der Geest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)